Rome

Rome behoort tot de populairste steden van Europa. Deze Italiaanse hoofdstad heeft werkelijk alles wat je maar kan wensen. Historie, bezienswaardigheden, fantastisch eten, een legio aan shop-en uitgaans mogelijkheden. Als je een midweek of een weekendje Rome wilt, verblijf dan minimaal 4 dagen. Je komt namelijk ogen te kort om alle top bezienswaardigheden Rome binnen 2 of 3 dagen te ontdekken. In weinig steden ter wereld kun je namelijk zo veel zien en ondernemen als in Rome.

vliegtickets rome

Een aantal lowcost carriers zoals Ryan Air vliegen vanuit Weeze of Eindhoven voor betaalbare prijzen. Vanaf Amsterdam is Transavia een betaalbare airline die naar Rome vliegt. Meer weten?

Vliegen naar Rome

bezienswaardigheden rome 

Wat kun je verwachten tijdens een bezoek aan Rome? Wat zijn de meest interessante bezienswaardigheden en hoogtepunten. Ontdek hier alles over Rome ter voorbereiding.

Bezienswaardigheden Rome

rome restaurants 

Rome is op culinair gebied ongekend. Ga zijstraatjes in om de ware Romeinse keuken te ontdekken. Nu je er toch bent wil je juist de echte Romeinse keuken proeven natuurlijk.

Rome eten en drinken

Rome ademt cultuur. Bezoek het Vaticaan of wandel door de eeuwen oude, smalle straatjes en bezichtig de vele schitterende gebouwen. De typisch Romeinse stijl is prachtig en qua cultuur ben je in Rome dan ook op de goede plek.

Eeuwenlang was Rome de invloedrijkste stad van de Oudheid én het hart van het Romeinse Rijk. De stad is gebouwd op zeven heuvels en met bijna drie miljoen inwoners een van de grootste steden van Italië. Toch is het oude centrum klein en pittoresk en is alles op loopafstand te ontdekken.

Gooi een muntje en doe een wens bij de bekende Trevifontein. Eén van de oudste monumenten waar Rome om bekend staat. Natuurlijk bezoek je ook het Colosseum, net als het Sint-Pietersplein en de bijbehorende Sint-Pietersbasiliek. Stuk voor stuk prachtige gebouwen die je van dichtbij gezien wilt hebben.

Maar Rome is niet alleen een ‘stad van vroeger’: vandaag de dag kun je hier prima winkelen en het uitgaansleven induiken. Vanaf april wordt de temperatuur in Rome weer wat aangenamer. Perfect weer om het Italiaanse ijs te proberen of pak één van de vele terrasjes.

Wist je trouwens dat wanneer je een cappuccino in een cafeetje drinkt, je staande aan de bar veel minder kwijt bent dan op het terras? Typische Italiaanse dingen die een stedentrip Rome meer dan de moeite waard maken!

Rome is een stad die je blijft verrassen. Zoveel variatie dat iedereen die Rome bezoekt minimaal nog een keertje wilt terugkomen.