Sicilie

Sicilië; het meest Zuidelijk gelegen eiland van Italie, te midden van citrusbomen, pittoreske dorpjes, glooiend vulkaanlandschap en omgeven door azuurblauwe zee. Een prachtige bestemming om vakantie te vieren. Wie zich over de vulkanische gronden rond de vulkaan Etna begeeft zal onder de indruk zijn van de schoonheid van Sicilie. De rust die de dorpjes uitstralen. De karakteristieke Sicilianen zelf. De Grieks, Moorse architectuur over het gehele eiland zorgen voor een waar vakantiegevoel.

Sicilie
Pizza’s en cappuccino’s in overvloed, ruïnes en specerijen volop aanwezig en prachtige landschappen en pittoreske stadjes voor het oog. Maak kennis met het zuidelijkste puntje van Italië, Sicilië!

Taormina
Een van de populairste plaatsjes van Sicilie is Taormina. Het centrum van Taormina (270 meter hoger gelegen, op de berg) is sfeervol met smalle straatjes, leuke pleintjes en historische gebouwen. Er zijn veel authentieke restaurants, terrassen, trendy winkels en chique boetieks. Ook de bezienswaardigheden uit de oudheid zijn talrijk waaronder een perfect bewaard gebleven amfitheater dat prachtig uitzicht biedt op de etna. De hoofdstraat is vooral tijdens de zogenaamde ‘passegiata’ een lust voor het oog met falnerende Italianen jong en oud in hun mooiste outfits.

Avola
Leuk om te doen! Avola is een klein stadje in de regio Catania en heeft werkelijk prachtige stranden met gezellige terrasjes. Het water is helder en op een goede temperatuur. Pas wel op voor de rotsen. Deze zijn prachtig om te zien vanaf het strand, maar ze kunnen je tijdens het zwemmen hinderen.

Meer weten over Sicilie? Ga naar de Sicilie Specialist