Umbrie

Umbrie staat bekend als il cuore verde d’Italia oftewel het groene hart van Italie. Zonder kust en aan de oostkant begrensd door de Apennijnen en aan de westkant aan Toscane.Velden vol olijfbomen, ontspannen meertjes en schilderachtige dorpjes. Waar naastgelegen Toscane in bepaalde periodes nogal overbevolkt wordt door toeristen zul je in Umbrie weinig toeristen tegenkomen. De kracht van Umbrië ligt hem juist in het onbekende.

Umbrie kent een tal van interessante plaatsen om te bezoeken. De een om historische reden de ander vanwege culinaire hoogstandjes. Hieronder de meest interessante.

Assisi
Assisi moet je bezoeken vanwege de Sint-Franciscus basiliek, de moederkerk van de Franciscanen. Hier vind je het graf van de heilige Franciscus van Assisi. De aarbeving van 1997 heeft veel schade aan de basiliek veroorzaakt. De verwoeste fresco’s zijn inmiddels gereconstrueerd en kunnen weer bezocht worden.

Perugia
Perugia is de hoofdstad van Umbrië en een populaire studentenstad. Hier vind je o.a. de Università per Stranieri waar je Italiaanse taal- en cultuurlessen kunt volgen. De middeleeuwse stad heeft vele culturele evenementen, hippe barretjes en restaurantjes.

Norcia
De ommuurde stad Norcia is met name bekend vanwege culinaire specialiteiten. Worst, truffels en linzen zijn hier van topkwaliteit. Delicatessen uit Norcia worden in heel Italië- norcinerie genoemd.

Gubbio
Gublio is bekend vanwege de grootste lichtgevende kerstboom ter wereld. De lichtinstallatie is 650 meter lang en torrent boven dit middeleeuwse stadje uit. In december is de boom verlicht en prachtig om te bezoeken.

Orvieto
Orvieto is bekend vanwege de vele grotten en ondergrondse tunnels. Onder de stad zijn catacomben en tunnels die te bezichtigen zijn. De kathedraal van Orvieto met haar prachtige mozaieken is prachtig en is gelegen op een grote rots. Hier voel je je in de middeleeuwen.

Wandel door vruchtbare valleien waar de rivieren de Chiascio en Topino stromen. Geniet van prachtige meren omgeven door prachtig heuvellandschap. Lago Trasimeno is het grootste meer van midden Italië. Dit meer grenst aan Toscane en is populair onder watersporters maar ook wandelaars door de variatie in hoogte en natuur. Het is heerlijk om de gebaande paden te ontlopen en te wandelen door de ongerepte natuur van Umbrie, weg van de toeristische bezienswaardigheden. Wandel over de op 1500 meter hoogte liggende hoogvlakte Piano Grande. De Piano Grande strekt zich over ongeveer 8 kilometer tot aan de Monte Sibillini. Schitterende vergezichten krijgt u voorgeschoteld.