Veneto

– Van de Dolomieten tot het Gardameer en van Venetië tot Verona; dit gevarieerde gebied ligt tussen de vruchtbare vlakten van de Po en de Adriatische kust. De keuken van deze regio is misschien wel net zo uiteenlopend als het landschap. Aan de kust in de buurt van Venetië wordt veelal vis gegeten, terwijl meer landinwaarts de plattelandskeuken met zwaardere gerechten als risotto en polenta meer in trek is. Veneto is de streek van de bruisende Prosecco, de mooie Valpolicella en de frisse Bardolino.

Bovendien zijn parels van steden zoals Venetië, Verona en Padua niet ver weg. Je bewondert er de authentieke architectuur, karakteristieke straatjes, markten en musea en het schitterende landschap.

Dus bezoek het balkon van Romeo en Julia in Verona, de Cappella degli Scrovegni in Padua of de monumentale Basilica van Palladio in Vicenza

De gevarieerde Italiaanse regio van Veneto strekt zich uit van de Alpen in het noorden tot de Po in het zuiden. De Dolomieten en het Gardameer, Venetië en Verona: Veneto heeft duizend verschillende gezichten.
Ook op culinair gebied gebied is er genoeg variatie. Van smakelijke visgerechten aan de kust tot risotto en polenta in het binnenland, met een bruisende Prosecco, mooie Valpolicella of frisse Bardolino erbij is het plaatje compleet.
Op slech

de historische stad Padua. De mooie rivieren en authentieke architectuur leveren spectaculaire beelden op. De universiteit van de stad, die reeds in 1222 gesticht werd en daarmee tot de oudste universiteiten ter wereld behoort, is zeker een bezoekje waard!