culinaire vakanties

Culinaire vakanties Italie worden steeds populairder. Niet zomaar naar Italie voor een vakantie maar om het land te proeven. Heerlijke wijnen, de Italiaanse keuken dat per regio en zelfs plaats een eigen smaak heeft. Wie wil er nu niet Italie culinair ontdekken? Het zuiden is een enorm verschil t.o.v. het Noorden en de eilanden hebben zo ook weer hun eigen gerechten, dranken en eetgewoontes. Ben je klaar voor een culinaire vakantie Italie? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

italie culinair

Voordelen culinaire vakanties Italie via de Italie Specialist
✔ Altijd de meest recente aanbiedingen
✔ Alle mooie culinaire vakanties in Italie en per Italiaanse regio
✔ Altijd de scherpste prijs
✔ Besparing van zoektijd
✔ Ook hoogseizoen acties

culinaire vakantie Piemonte

culinaire vakantie piemonte

Piemonte is de culinaire regio bij uitstek! De regio staat bekend om de hazelnoten en de goede witte truffels die ...
Read More
toscane-vakantie-culiniar

Culinaire vakantie Toscane

De heerlijke keuken samen met de mooie wijnen brengen je in Toscane naar een extase. Proef het authentieke Toscaanse leven ...
Read More
Agri Turismo
Culinaire rondreis Toscane

De heerlijke keuken samen met de mooie wijnen brengen je in Toscane naar een extase. Proef het authentieke Toscaanse leven via deze prachtige culinaire rondreis Toscane!

Toscane culinair

Vakantiehuizen Toscane
Culinaire vakantie Piemonte 

Piemonte is de culinaire regio bij uitstek! De regio staat bekend om de hazelnoten en de goede witte truffels die er groeien én verfijnde chocolade. Geniet van culinair Piemonte!

Piemonte culinair

culinaire vakantie Sicilie
Culinaire vakantie Sicilie

Wil je uren rustig aan tafel eten en drinken voor je vakantiehuis met zwembad? Genieten van gerechten die typisch zijn voor Sicilie? Bekijk dan deze selectie Sicilie vakanties

Sicilie culinair

 

Culinair per regio

Culinair Piemonte
Piemonte staat bekend om haar wijnen, truffels en fantastische keuken. In September is het extra genieten geblazen in Piemonte. Het is het seizoen van de wijnoogst, maar ook de vermaarde witte truffel kan dan worden gevonden en geproefd. De wijnen uit Piemonte , waarvan de beroemdste de Barolo en Barbaresco zijn, behoren tot de mooiste van Italië en zelfs van de wereld.

Culinair Toscane
Montalcino, Bolgheri en Montepulciano zijn prachtige middeleeuwse plaatsjes in Toscane. De liefhebber weet waarschijnlijk al genoeg: hier komen diverse topwijnen van Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano vandaan. Zowel Brunello als de zogenaamde ‘super-tuscans’ behoren tot de Italiaanse rode wijntop die kan wedijveren met de grote andere namen uit de wereldtop. Ook de kraamkamer van de prachtige blends, op Franse leest gebaseerde wijnen in het plaatsje Bolgheri (en Bibbona) aan de westkust in het Maremma gebied is een bezoek waard.

De Toscaanse keuken is bekend vanwege de “eenvoudige” maar ook zo heerlijke gerechten. Ook staan bonen veelvuldig op het menuu. De cucina povera biedt van alles en is altijd vers en komt uit de eigen regio. Enkele klassieke gerechten zijn pappa al pomodoro, ribollita en Bistecca alla Fiorentina.
Andere lokale gerechten zijn de Toscaanse broden filone en panforte. (stevig brood
met een mix van amandelen, citroen, sinaasappelschil, hazelnoot.

Ook voor het hoogseizoen plaatsen wij culinaire vakanties en rondreizen waarvan wij denken dat deze de juiste prijs kwaliteit verhouding hebben. Dus als je een culinaire vakantie Italie zoekt. Bekijk dan de selecties op deze pagina of ga naar de regio waar je een culinaire rondreis of vakantie wilt houden. Dan weet je zeker dat je een mooie betrouwbare aanbieding krijgt, geld en tijd bespaard.