Abruzzen

Abruzzen is het dunstbevolkte gebied van Italie. Slechts 3% van de Italianen leeft in deze ongerepte streek die aan de westkant wordt begrensd door de Apennijnen en in het oosten de heerlijke Adriatische kust. Hier vind je heerlijke stranden om aan te verblijven. Voor natuurliefhebbers is De Abruzzen een waar walhalla. Lefhebbers van wandelen door bergachtig gebied, mountainbiken, klimmen en paardrijden en klimmen komen hier aan hun trekken. Lees verder over Abruzzen …….

De regio Abruzzen beslaat vier provincies, Pescara, L’Aquila, Chieti en Teramo. De hoofdstad is L’Aquila. De grootste stad is echter Pescara met 150.000 inwoners.

Abruzzen heeft een paar prachtige historische middeleeuwse stadjes omgeven door natuur en heuvels zoals Gran Sasso en Majella. Dit tezamen met een paar prachtige kastelen maken van deze regio een prachtige bestemming van liefhebbers van Middeleeuwse geschiedenis. Deze streek heeft alle ingrediënten in huis voor een prachtige vakantie. Of je nu van wandelen, mountainbiken, raften, bergbeklimmen, middeleeuwse dorpjes, lekker eten of de kust houdt, iedereen kan hier aan zijn trekken komen. De regio staat barstensvol schitterende kastelen, gebouwd op adembenemende bergtoppen. Een rondreis Abruzzen is dan ook een aanrader.