Basilicata

Basilicata wordt niet vaak bezocht door toeristen. Zij die de moeite nemen om Basilicata te bezoeken worden rijkelijk beloond. Glooiende wijngaarden, bloemenweides en prachtige vergezichten. Een prachtige regio om te wandelen, fietsen en te ontspannen. Basilicata heeft alles op een traditionele wijze. De Italiaanse laars heeft dus nog een onondekt pareltje.

Vakantiehuizen Basilicata

vakantiehuizen Basilicata

Campings Basilicata

campings Basilicata

Autovakanties Basilicata

autovakantie Basilicata

basilicata

Basilicata is een streek in het zuiden van Italië en grenst aan Campanië, Apulië en Calabrië. Je vindt er ook een stukje kust, aan de Tyrreense Zee en ook aan de Golf van Tarente. Na het Valle d’Aosta is het de dunstbevolkte regio van Italië. De streek bestaat uit twee provincies met gelijknamige hoofdsteden: Potenza en Matera.

De hoofdstad van de regio is Potenza. De stad ligt in een bergachtig gebied, in het zuiden van de Apennijnen. Je kunt er onder andere het Archeologisch Museum of het Palazzo Ciccotti bezoeken. Maar je kunt er ook kleine pittoreske plaatsen als Pisticci, Melfi, Ferrandina en Craco aandoen. Dé bezienswaardigheid van Melfi is het kasteel, net buiten het centrum.