Napels

Ontdek Napels

Eerst Napels zien en dan sterven is een bekende uitdrukking in Napels. De stad is een pure intense ervaring. Napels beleef je op en top. De Zuid Italiaanse cultuur, de dynamische stad, het heerlijke eten, de kust en de geschiedenis. Een stedentrip Napels een aanrader? Een bezoek aan Napels gecombineerd met een fly drive in de Campanie regio? Wij zeggen doen!

Op zoek naar een vakantiehuis, camping of een andere verblijf in of net buiten Napels? Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Vliegtickets Napels

vliegtickets Napels

Fly Drive Napels e.o

Fly Drive Amalfi

Het rijke verleden van Napels

De oude Grieken en Romeinen hebben in Napels hun sporen achtergelaten en dat zie je duidelijk in de architectuur. De mediterrane ligging aan de Golf en de typische en authentieke cultuur van Napels geven je een gevoel van vrijheid. Het oude centrum heeft veel statige UNESCO panden uit het rijke verleden en bezienswaardige kerken, pleinen en musea.

Bezienswaardigheden Napels

In en rond Napels zijn er genoeg bezienswaardigheden om te ontdekken. Genoeg om een (lang) weekend de stad en regio te bezoeken. Ook als je langer dan een weekend in en rond Napels bent is er voldoende te zien en te beleven. Het oude Pompeï met de Vesuvius vulkaan en de Amalfikust zijn hier voorbeelden van. In de stad zelf de vele kerken, pleinen en natuurlijk Diego Maradona. Overal zie je zijn beeltenis terugkomen in de wijken en straatjes in het centrum. Dit tezamen met de vele vlaggetjes en verwijzingen naar de derde Italiaanse voetbaltitel van Napoli in 2023 maakt het centrum feestelijk.
Ga naar bezienswaardigheden Napels

Culinair Napels en omgeving

De ingrediënten van vele gerechten hebben een andere smaak dan elders in Italië. De kust met haar zilte nevels, regens en hoeveelheden zon hebben duidelijk invloed op de producten uit de regio. De wijnen Taurasi en Greco di Tufo. De wereldberoemde unieke San Marzano tomaten. Carciofi Arrostiti alla Napoletana(Geroosterde Artisjokken) De limoncella uit Sorrento en de Napolitaanse Pizza Fritta zijn unieke producten uit de de omgeving Napels en erg smaakvol. Een bezoek aan Napels kan dan ook een waar culinair hoogtepunt zijn. Gelukkig zijn er een overvloed aan restaurantjes waar je terecht kunt voor de lokale gerechten.
Ga naar eten Napels

Uitgaan Napels

Napels heeft vele leuke bars om te bezoeken. Barretjes waar je binnen kunt loungen en bars waar je op straat een drankje drinkt en babbelt met de locals of andere toeristen. Het leven speelt zich af op straat. En in Napels zie je met name de gezellige bewoners die genieten van hun weekend met een drankje op pleinen zoals Piazza Dante en in straatjes in de het oude centrum en de Spaanse wijk.
Ga naar Uitgaan in Napels