Napels
 

Napels is een pure intense ervaring.  Napels beleef je op en top.  De Zuid Italiaanse cultuur, de dynamische stad, het heerlijke eten, de kust en de geschiedenis. De oude Grieken en Romeinen hebben in Napels hun sporen achtergelaten. De mediterrane ligging aan de Golf en de typische en authentieke cultuur van Napels geven je een gevoel van vrijheid. Een vakantie Napels een aanrader? Een stedentrip of een fly drive in de Campanie regio? Wij zeggen doen!

Op zoek naar een vakantiehuis, camping of een andere verblijf in of net buiten Napels? Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Castel Sant’Elmo
Castel Sant’Elmo schotelt je het mooiste uitzicht van Italie voor. Vanaf dit hooggelegen kasteel overzie je heel Napels, de Golf en de eilanden voor de Campaans Napolitaanse kust. De moeite waard om te beklimmen.

Certosa di San Martino
Certosa di San Martino is een prachtige barok museum met uitzicht op de zee. Dit museum vertelt de culturele en artistieke geschiedenis van de Napels.

Quartieri Spagnoli
Vanaf de top van de heuvel, leidt een prachtige trap je naar beneden naar het centrum, in een zeer karakteristiek gebied van de stad, de Quartieri Spagnoli (Spaanse wijken) is een karateristieke wijk in het centrum van de stad. Kleine straatjes met gepleisterde huizen waar planten en de was over het balkon hangen. Her en der een cafeetje, ijswinkeltje en een pittoresk winkeltje. Een unieke plek waar het echte Napolitaanse leven op straat zich afspeelt.

Omgeving Napels

Pompeii
Pompeii, onder de rook van Napels, is een van de meest populaire archeologische vindplaatsen ter wereld. Deze onder het as bedekte stad na een uitbarsting van de Vesuvius vulkaan, toont het Romeinse rijk in volle glorie. In het jaar 79 na Christus geheel bedolven. tegenwoordig een prachtige historische plek om te bezoeken.
Meer over Pompeii