Campanie staat voor schilderachtige vissersdorpjes, kronkelige wegen omringt door kleurijke wilde bloemen.De mooiste vergezichten. Op een uurje rijden van het grote Napels ligt een stukje Italië dat steeds vaker door vakantiegangers ontdekt wordt. Het paradijs op aarde werd Campanie al genoemd door de Romeinen. Nu door iedereen die deze regio ooit bezocht heeft.

Parelwitte stranden, azuurblauwe zee. Een heerlijke zonvakantie in combinatie met lekker eten hoeft niet ver te zijn. In slechts drie uur vlieg je naar Napels om ‘de punt van de laars van Italie’, Calabrië te ontdekken. De heerlijke keuken, paradijselijke kustlijn en pittoreske dorpjes zorgen voor een ontspannen gevoel. De bijnaam van de kust van Campanie is niet voor niets De Kust der Goden.

Wie Campanie zegt denkt aan kleurrijke pittoreske dorpjes, vergezichten over baaien en heuvels, helderblauw water aan de prachtige kust. Hét ideale decor om te ontdekken. Start bijvoorbeeld in Napels, rijd door naar de historische opgravingen van Pompeï en reis naar het schitterende Sorrento of Positano om vervolgens de Amalfi kust en/of het eiland Capri te ontdekken. Hier krijg je het gevoel van vrijheid en kun je heerlijk wegdromen aan de baai van Napels.

Campanie stijgt qua populariteit als vakantie bestemming. Vooral de Amalfi kust heeft veel te bieden voor iedereen die van een ontspannen vakantie houdt met historische elementen uit het oude verleden. De Baai van Napels was eens het domein van welgestelde Romeinen. Hier kwam men samen om te ontsnappen uit intense oorlogen, het drukke stadsleven elders in Italie. Dit was vroeger het domein van luxe villaś en rijke vissersdorpen.