Positano

vakantie-positano

Positano

Positano is een van de mooiste kustplaatsjes van Zuid Italie. Het ligt tussen Sorrento en de Amalfi Kust. De dichtsbijzijnde grote plaatsen zijn Salerno en Napels. Positano, daterend uit de Middeleeuwen, was oorspronkelijk een rustig vissersdorpje dat van de zee moest zien te leven, maar is hedentendage veranderd in een mondain schilderachtig badplaatsje waar de Italiaanse jetset alom vertegenwoordigd is.

Hoogtepunten Positano

  • Kronkelige romantische straatjes
  • Historische kerkjes en kloosters
  • Een ruime keuze uit winkels en boetiekjes
  • Uitstekende restaurants en cafe’s
  • Heerlijke strandjes


autovakanties-italie

Autovakantie aanbiedingen

Leer Italië op een veelzijdige manier kennen met een autovakantie. Ontdek de mooiste streken van Italie en reis per auto ...
Bekijk aanbod >
vakantiehuis-italie

vakantiehuis aanbiedingen

Vakantiehuisje italië. Nu op vakantie in Italië De beste vakantiehuizen. Eenvoudig alle aanbieders op een rij, bekijk snel jouw volgende ...
Bekijk aanbod >
campings-italie

kamperen aanbiedingen

Op zoek naar een kampeer aanbieding in Italie? Voor een mooie prijs op een camping staan in een streek zoals ...
Bekijk aanbod >

Positano heeft een reputatie voor het aantrekken van toeristen die van luxe houden. Er zijn veel exclusieve winkels en boetieks aanwezig die tegemoet komen zodat shopfanaten hier volledig hun gang kunnen gaan. Ook qua uit eten zit je in Positano goed. Er zijn veel restaurants in het hogere segment met exclusieve menu’s.

De steile straatjes met hun kleurrijk beschilderde huizen zijn net zo mooi als alle andere die langs de kust te vinden zijn. De hoofdstraat van Positano begint aan de hoofdweg bovenaan de stad en u kunt afdwalen naar het strand. Bovenaan de straat staat de kleine gele kerk van de Rozenkrans en als u vanaf hier bergafwaarts loopt komt u langs een overvloed aan ambachtelijke winkeltjes en kunstgalerijen.

Ongeveer halverwege de heuvel is het sublieme Hotel Palazzo Murat gevestigd in een benedictijnenklooster uit de 12e eeuw. Neem een kijkje op de binnenplaats, waar u een drankje kunt drinken en kunt genieten van een prachtig uitzicht op de kerk van Santa Maria Assunta.

Het lager gelegen deel van de stad werd in de 15e eeuw verlaten om te ontsnappen aan de invallen van de piraten die een bedreiging vormden in het gebied, maar toen daar een einde aan kwam keerde de plaatselijke bevolking terug naar de lager gelegen hellingen en in de jaren 1700 werden veel van de prachtige herenhuizen in dit deel van de stad gebouwd.

De kerk van Santa Maria Assunta, in het lagere gedeelte van de stad, werd in barokstijl gerenoveerd en de koepel is prachtig bedekt met geglazuurde majolica tegels. Binnen bevindt zich een schilderij van de Zwarte Madonna. Deze zou in de 12e eeuw door monniken uit Constantinopel naar de kerk zijn gebracht.

Volgens de plaatselijke legende bevond het zich aan boord van een piratenschip en toen een storm het schip dreigde te doen zinken, sprak het gestolen schilderij tot de piraten met de woorden “Posa, posa”, oftewel “leg me neer”. De piraten mochten veilig aan land gaan en bekeerden zich tot het christendom. De plaats waar zij aan land kwamen werd “Posa-tano” genoemd.

De kerk staat op een klein plein, omringd door vissersverblijven waarvan er nu veel restaurants zijn. Vlakbij hier zijn de trappen naar het strand. Het hoofdstrand is altijd druk in de zomer en vol met parasols, ligstoelen en ook vissersboten die af en aan varen.

U kunt van hieruit naar het strand van Fornilla lopen, ‘spiaggia del fornilla’, dat iets rustiger is en een aantal populaire strandbars heeft waar u ‘s avonds naartoe kunt gaan. Het is tien minuten lopen.

Beide stranden hebben zowel gratis zones als betaalde zones, hoewel de gratis zones vrij klein zijn en in de zomer snel overvol raken.

Zelfs als u niet van plan bent om tijd op het strand door te brengen, moet u zeker de mooie kustwandeling rond de landtong tussen de twee stranden volgen voor meer kansen om het indrukwekkende landschap te bewonderen.

Bezienswaardigheden en attracties in de buurt
Wandel het ‘Pad van de Goden’ van Nocelle (boven Positano) naar Agerola. Dit gedeelte van de wandeling is 6,5 kilometer en is erg mooi. De wandeling volgt een bergkam langs de top van een klif en het uitzicht is spectaculair. Als u van Positano naar Nocelle loopt om te beginnen voegt dit ongeveer 1500 treden op een steile trap toe.

Natuurlijk trekt de hele Amalfikust veel bezoekers en is uitzonderlijk mooi – het is echt zo mooi als zijn reputatie doet vermoeden! De badplaats Sorrento is ook een bruisende en populaire plaats om als uitvalsbasis te gebruiken.

Positano wordt ook vaak gebruikt als vertrekpunt voor veerboten naar het eiland Capri, vlak voor de kust en een van de meest schilderachtige eilanden die men overal in de Middellandse Zee kan vinden.

Het is ook gemakkelijk om met de boot naar Ischia en naar de Grotta dello Smeraldo grot te gaan.

Meer lokale reisideeën vindt u in de gids over Campanië.