vakantie Palermo

In een baai aan de Siciliaanse kust ligt Palermo. De gevarieerde architectuur weerspiegelt de gevarieerde geschiedenis van de stad, die al onder de heerschappij van de Arabieren, Normandiërs en de Grieken stond.

vakantie Palermo

Vakantie Palermo
Palermo is de ideale bestemming voor een strandvakantie in combinatie het stadse. De stranden van Palermo zijn geschikt om te zwemmen van mei tot september. De meest populaire bij jong en oud is de Mondello Baai, die zich uitstrekt tegen de achtergrond van de Monte Pellegrino. Ook zijn er vele vakantiehuizen te vinden in en om Palermo. Ideaal om te boeken samen met een huurauto en/of een los vliegticket. Wil je een kant en klare vakantie? Een flydrive Sicilie startend in Palermo of een strandvakantie? Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Architectuur – Palermo’s pleinen en paleizen
De oude stad van Palermo wordt gekenmerkt door talrijke pleinen. Middenin Palermo, omgeven door vier barokke paleizen, ligt het centrale Quattro Canti. Met de holle gebogen gevels van de palazzi is het plein een vroeg architectonisch meesterwerk.

Het Piazza Pretoria, met zijn prachtige fontein in maniëristische stijl is een lust voor het oog. Het plein werd in de 16e eeuw speciaal voor de Fontana Pretoria aangelegd, geheel versierd is met dmarmeren beelden. Maar het symbool van de stad is de Fontana del Genio op het Piazza della Rivoluzione.

De Kathedraal Maria Santissima Assunta wordt ook gewoon de kathedraal van Palermo genoemd. De uitgebreide gevels in Normandisch-Arabische stijl staan in schel contrast met de later toegevoegde classicistische koepels en de laat-gotische toegangspoort. Drie halve torens zijn versierd met Moors reliëf. Het interieur van de kerk is ook opmerkelijk met de keizerlijke graven van Hendrik VI en Frederik II. Het Normandische Paleis op het hoogste punt van de stad maakt indruk met zijn binnenplaats met arcades uit de Renaissance.

De musea en markten van Palermo
Het Theatro Massimo in het centrum van Palermo is het grootste operagebouw van Italië. Het staat niet alleen bekend om zijn opera-uitvoeringen, maar ook als het decor voor de slotscène van het 3e deel van The Godfather.

De kleurrijke drukte van de Siciliaanse kuststad is bijzonder goed te beleven op een van de markten. De grootste markt voor levensmiddelen is de Mercato della Vucciria, terwijl de Mercato del Capo ook kleding verkoopt. De levendige avondmarkt Il Borgo heeft het karakter van een straatfestival.

De kunst en geschiedenis van Palermo is te zien in de vele musea van de stad. De Galleria Regionale della Sicilia exposeert kunstwerken van de Middeleeuwen tot de 18e eeuw, terwijl hedendaagse werken te zien zijn in de Galerie voor Moderne Kunst. Wie geïnteresseerd is in kunst en architectuur uit de oudheid vindt in het Regionaal Archeologisch Museum laat-Romeinse voorwerpen.

Omgeving Palermo
Palermo is omgeven door de rijke Siciliaanse natuur en ligt in een baai aan de Tyrreense Zee, tussen zonnige stranden en bergen. Door de vruchtbare grond groeien hier veel sinaasappelbomen en vijgen.
De grootste vijgenbomen van Europa zijn te vinden in de Giardino Garibaldi, waar de ficusbomen de horizon kenmerken. De botanische tuin werd door Goethe al gebruikt voor zijn studie na de oerplant. De tuin, die in talrijke schilderijen is vereeuwigd, herbergt ongeveer 12.000 verschillende plantensoorten in kassen, tepidaria en aquaria.

Ten noorden van de stad rijst de Monte Pellegrino op. In de Adurra grotten op de berg zijn rotsschilderingen uit de 3e eeuw te zien.

[pt_view id=”c165bb3yfu”]