Calabrië

Calabrie vind je links onder in de laars, tussen Basilicata en Sicilie. Calabrie wordt gekenmerkt als de meest ongerepte regio van Italie. Ondanks dat in de binnenlanden en in de dorpjes er weinig toeristische voorzieningen te vinden zijn stijgt juist hier het toerisme. Bezoekers hebben de populaire en drukke Italiaanse regio’s wel gezien. Ze kiezen voor het pure en authentieke Calabrie vaak in combinatie met een bezoek aan Sicilie. Wil je alles weten over Calabrie. Lees dan verder…

Hoe kom ik in Calabrie?

Er zijn diverse mogelijkheden om Calabrie aan te doen. De snelste manier is om te vliegen op Reggio Calabria. Er zijn geen directe vluchten vanuit Nederland, Belgie of Duitsland. Je zult moeten overstappen op Rome of Milaan. Velen vliegen echter direct op Napels of het Siciliaanse Palermo om vervolgens een auto huren en door te rijden naar Calabrie. Vanaf Napels is dit ongeveer 300km. Vanaf Palermo is dit 400km. Geen straf want onderweg zie je de mooiste landschappen.

Calabrie algemeen
Calabrië bestaat uit vijf provincies: Catanzaro, Cosenza, Crotone, Reggio di Calabria en Vibo Valentia. Steden en dorpjes in het binnenland van Calabrië zijn authentiek en nog niet overspoelt door toerisme. Er is hier veel te ontdekken dus.

Accommodatie Calabrië

De Thyrreense kust met de helderste wateren is de uitvalsbasis voor toeristen. Hier kun je heerlijk wegdromen op strandjes en in fotogenieke baaien en genieten van al het goede dat Calabrie te bieden heeft. Scalea, Tropea en Crotone zijn de bekendste badplaatsen waar je een ruime keuze hebt tot een verblijf in hotel of vakantiehuis. Verder landinwaarts zijn er vakantiehuisjes te vinden op glooiende heuvels, agri turismo Calabrie tussen olijfbomen, wijnranken en fruitbomen. Volop accommodatie Calabrie te vinden. Meer weten? Kies hieronder een optie tot verblijf.

Calabrië tips

  • Ben je met kinderen in Calabrie? Aquapark Odissea heeft vele glijbanen en zwembaden. Ideaal voor een dagje waterpret
  • Houdt je van lekker eten? Streekgerechten als ‘pita chicculiata’ (pita met olijfolie, ricotta, ansjovis, tomaat), ‘Nnuglia Calabrese’ (worstjes van organisch vlees) en ‘Melanzane alla Parmigiana’ (aubergine met kaas) moet je zeker proeven