Siena is een waar juweeltje. De historische binnenstad van Siena is niet voor niets Unesco werelderfgoed. Het historische centrum is werkelijk adembenemend. Overal vind je oude pleintjes, prachtig bewerkte kerken en historische gebouwen. Het centrum draait om het Piazza del Campo. Hier is het oude centrum van de stad omheen gebouwd. Highlights genoeg in Siena. De Duomo di Siena en de Torre del Mangia klokkentoren zijn enkele andere hoogtepunten. Lees meer om te ontdekken wat de stad Siena en omgeving te bieden heeft.

In dit historische oude centrum vind je bijvoorbeeld Piazza del Campo. Het grootste plein in het centrum waar 2x per jaar de wereldberoemde Palio paardenraces worden gehouden. Ook vind je hier het Palazza Publico, een stadhuis en museum in één. De 14e-eeuwse Torre del Mangia is een must om te beklimmen. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de Sienna. Over uitzicht gesproken. Vanaf de stadswal heb je een indrukwekkende uitzicht over de glooiende heuvels van de omgeving waar je de pijnbomen op bijna ieder heuveltje ziet terugkomen.
Ga naar bezienswaardigheden Siena >>

De attracties van het jaar zijn de tweejaarlijkse Palio paardenraces. Deze worden middenin Siena op het oude plein gehouden. Dit festijn vind plaats op 2 juli en op 16 augustus. Wie van shoppen houdt kan ik Siena goed terecht. Kleine pittoreske boetiekjes worden afgewisseld door mode en delicatesse winkeltjes. Uiteraard kunnen de goeie coffeebars niet ontbreken.

Shoppen in Siena
Via Banchi di Sopra en Via di Citta zijn de straten van Siena waar je goed kunt shoppen. Hier vind je de bekendste Italiaanse modewinkels en meer. Tip! Kijk ook eens in de zijstraatjes. Hier vind je leuke shops met van alles wat en leuke barretjes en restaurantjes.

Omgeving Siena
De omgeving van Siena zie je regelmatig terug op foto’s over dit gebied. De kenmerkende boerderijen op heuvels omgeven door cipressen en wijnranken zijn hier ruim vertegenwoordigd. Ten oosten van Siena glooit de beroemde Chianti Streek. Hier komen Italiaanse topwijnen vandaag. Bezoek eens een dag een of enkele wijnboerderijen voor een proeverij. Werkelijk genieten in combinatie met heerlijke kaasjes en anti pasti! Ten westen van Siena op ongeveer 15 kilometer ligt het new york van Toscane. De middeleeuwse torens van San Gimignano doemen boven het landschap uit. Ten zuiden van Siena ligt het glooiende vallei Val d’Orcia. Sinds begin deze eeuw behoort de gehele vallei tot de Unesco werelderfgoedlijst. De schilderachtige stadjes Radicofani en Castiglione met op achtergrond een prachtig landschap zijn het decor van vele schilderijen die gemaakt zijn over Val d’Orcia. Werkelijk adembenemend.