Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/77/9878477/html/italie-specialist.nl/index.php:6) in /home/content/77/9878477/html/italie-specialist.nl/wp-content/themes/resolution/functions.php on line 80
Apulie. Alles over Apulie en vakantie opties - Italie Specialist

Apulie

De hak van Italië is nog niet ontdekt door het massatoerisme en dat geeft Apulië iets heel bijzonders!

vakantie Apulia Italie

Het klimaat van de regio is mediterraan en het landschap is een en al puur natuur. De Altamura Dolines, de Gargano en Murge National Parks, het beschermde gebied rond de Torre Guaceto, de lichtreflecterende zoutpannen en het Umbra Forest zijn de belangrijkste vertegenwoordigers van de natuur op vakantie in Apulië.

Enkele trekpleisters: het barokke Lecce; het ‘Florence van het zuiden’, de kustplaatsjes Castro en Otranto, de karakteristieke stad Gallipoli, Santa Maria di Leuca, de uiterste zuidoostpunt van Italië, Zinzulusa; de blauwe grot. Wat u zeker niet mag missen: Locorotondo en Alberobello en de Trulli-vallei, Ostuni, de ‘Witte Stad’, de mooie stad Martina Franca, de kerken en kathedraal van Brindisi. De stranden van Porto Cesario en Torre dell`Orso zijn adembenemend. Tussen de steden Santa Maria di Leuca en Otranto, aan de andere kant, rijst een imposante rotskust op.

autovakanties-italie

Autovakantie aanbiedingen

Leer Italië op een veelzijdige manier kennen met een autovakantie. Ontdek de mooiste streken van Italie en reis per auto ...
Bekijk aanbod >
vakantiehuis-italie

vakantiehuis aanbiedingen

Vakantiehuisje italië. Nu op vakantie in Italië De beste vakantiehuizen. Eenvoudig alle aanbieders op een rij, bekijk snel jouw volgende ...
Bekijk aanbod >
campings-italie

kamperen aanbiedingen

Op zoek naar een kampeer aanbieding in Italie? Voor een mooie prijs op een camping staan in een streek zoals ...
Bekijk aanbod >

Ontdek de geschiedenis in de necropolis van Laterza. Onderweg passeer je de traditionele dorpen met hun ronde huizen, trulli genaamd, die een bijzondere charme uitstralen.
De keuken van Puglia is gebaseerd op het credo “mare e terra”, wat betekent dat de de gerechten voornamelijk afkomstig zijn uit de zee en het land.

De Gargano streek in Apulie kenmerkt zich door een schilderachtige kust met leuke stadjes. Enkele mogelijkheden voor uitstapjes: de kustplaatsjes Peschici en Vieste, het oerbos ‘Foresta Umbra’, de Tremiti-eilandjes, pelgrimsstad Monte Sant’Angelo, San Giovanni Rotondo, de geboorteplaats van Padre Pio.

De kathedraal van Trani behoort tot de mooiste van zuidoost-Italië. Deze dateert uit de 12e eeuw en uniek is z’n locatie aan zee, nabij de haven. De kathedraal rust op een ander bouwwerk, namelijk de crypte van San Niccola Pellegrino, die ondersteund wordt door 28 marmeren pilaren.

In het oude deel van Trani is ook het 13e-eeuwse kasteel, Castello Svevo, te zien, dat eveneens aan zee staat. Daar zijn ook veel justitiële gebouwen en inrichtingen te vinden, wat al van oudsher stamt.