Bloemenriviera

Bloemenriviera kleuren en landschap

De naam Bloemenriviera zegt het al. Deze kustlijn wordt gekenmerkt door kleur en een aangenaam klimaat. Door de gunstige ligging zijn de winters zacht en de zomers aangenaam warm. De zon schijnt aan de Bloemenriviera maar liefst 300 dagen dagen per jaar. Vanaf maart is het hier al boven de 20 graden en in de zomer liggen de temperaturen rond de 30 graden. Aangename stranden in baaien en kleurrijke dorpen en stadjes op rotspartijen vormen naast het bloemendecor het landschap. Hier krijg je echt het vakantie gevoel. Het gehele jaar door.

Bloemenriviera gebied

De Bloemenriviera strekt zich van de Franse grens via Genua tot voorbij de rotskusten van CinqueTerre. Dit laatste is het gedeelte die je terugvindt op kaarten en op websites als het over de Bloemenriviera gaat. De kleurrijke kleine vissersdorpjes vormen het decor. Dit maakt de Bloemenriviera tot een van de meest aangename plekjes om een vakantie in Italie te ondernemen.

Cinqueterre

De vijf dorpjes aan de Bloemenriviera die tezamen Cinqueterre vormen, zijn misschien wel het mooiste plekje op aarde en daarmee dé plek om een vakantie aan de Bloemenriviera door te brengen. Alle vijf de dorpjes staan sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Laten we ze alle vijf even noemen: Corniglia, Manarola, Monterosso al Mare, Riomaggiore en Vernazza. Vanwege de steile wanden zijn de dorpjes niet zo gemakkelijk met de auto te bereiken, maar dat brengt eigenlijk alleen maar meer romantiek. Met de trein of te voet kom je er ook. Met name te voet is de tocht werkelijk schitterend. Neem er de tijd voor, want je wilt niks missen. Het uitzicht op de azuurblauwe zee, de geur van de bloemen en het fruit en de kleuren van de charmante huizen die tegen de rotswand zijn gebouwd. Een vakantie aan de Bloemenriviera is een lust voor al je zintuigen.

Voordelen Bloemenriviera opties via de Italie Specialist
✔ Altijd de meest recente aanbiedingen
✔ Alle mooie vakanties en arrangementen m.b.t. de Bloemenriviera
✔ Altijd de scherpste prijs
✔ Besparing van zoektijd
✔ Ook hoogseizoen acties

Ook voor het hoogseizoen plaatsen wij Bloemenriviera vakanties en arrangementen waarvan wij denken dat deze de juiste prijs kwaliteit verhouding hebben. Dus als je een vakantie optie betreffende De Bloemenriviera zoekt. Bekijk dan de selecties op deze pagina. Dan weet je zeker dat je een mooie betrouwbare aanbieding krijgt, geld en tijd bespaart.