sicilievakantie

Sicilië; het meest Zuidelijk gelegen eiland van Italie, te midden van citrusbomen, pittoreske dorpjes, glooiend vulkaanlandschap en omgeven door azuurblauwe zee. Een prachtige bestemming om vakantie te vieren. Wie zich over de vulkanische gronden rond de vulkaan Etna begeeft zal onder de indruk zijn van de schoonheid van Sicilie. De rust die de dorpjes uitstralen. De karakteristieke Sicilianen zelf. De Grieks, Moorse architectuur over het gehele eiland zorgen voor een waar vakantiegevoel.

Vakantie Sicilie

Pizza’s en cappuccino’s in overvloed. Ruïnes, tempels en specerijen volop aanwezig en prachtige landschappen en pittoreske stadjes voor het oog. Maak kennis met het zuidelijkste puntje van Italië, Sicilië! De hoofdstad is het culturele Palermo en met Catania, Taormina, Cefalu als heerlijke plaatsen heeft Sicilie alles te bieden voor een heerlijke vakantie..in welke hoedanigheid dan ook!

Bezienswaardigheden Sicilië

Palermo is de hoofdstad van Sicilie. Deze stad heeft qua cultuur veel te bieden en is perfect als dagtrip. Catania is de tweede stad van het eiland en is schilderachtig gelegen aan de voet van de Etna, de grootste vulkaan van Europa. Een vakantie in Catania lokt met prachtige mediterrane stranden, barokke architectuur en indrukwekkende panoramische landschappen. Een reis naar Sicilië leidt ook vaak naar de pittoreske havenstad Taormina aan de Ionische Zee. De oude geschiedenis is vandaag de dag te bezichtigen, zoals het Griekse amfitheater Teatro Greco in de oude stad en het middeleeuwse Palazzo Corvaja uit de 10e eeuw, oorspronkelijk gebouwd door Arabieren. De andere kant van Sicilie toont oude tempels, moeraslanden vol met flamingo’s en prachtige witte stranden. Met name San Vito Lo Capo is een fantastische plek om te genieten van een zonvakantie aan een parelwit strand. Richting de hoofdstad Palermo zijn ook schitterende badplaatsen. Cefalu is een prachtige plaats om te genieten van het ware Siciliaanse leven in combinatie met een verblijf aan het strand. Avola is een klein stadje in de regio Catania en heeft werkelijk prachtige stranden met gezellige terrasjes. Het water is helder en op een goede temperatuur. Pas wel op voor de rotsen. Deze zijn prachtig om te zien vanaf het strand, maar ze kunnen je tijdens het zwemmen hinderen. Actief op vakantie? Als op vakantie gaat naar de oostkust van Sicilië, kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de vulkaan Etna, die op een hoogte van 3.323 meter tussen Messina en Catania opdoemt. Tijdens een beklimming van dit machtige bergmassief heeft u de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan georganiseerde wandeltochten naar de krater.

Soorten vakanties Sicilie

Meer weten over Sicilie? Ga naar de Sicilie Specialist