Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/77/9878477/html/italie-specialist.nl/index.php:6) in /home/content/77/9878477/html/italie-specialist.nl/wp-content/themes/resolution/functions.php on line 80
Le Marche De Marken informatie bij de Italie Specialist

Marche

De Marken, oftewel Le Marche, wordt ook wel genoemd als ‘het nieuwe Toscane’. Prachtige middeleeuwse dorpjes worden afgewisseld met groene natuurgebieden. Schitterende zandstranden wisselen zich af met woeste kliffen. Alles is nog betaalbaar in vergelijk met Toscane. De relatief onbekende De Marken regio is in populariteit aan het stijgen. Naast een heerlijk verblijf aan de kust of het platteland kunnen liefhebbers van oudheid en cultuur hun hart ophalen: Van Middeleeuwse bedevaartsoorden tot Romeinse en Etruskische opgravingen. De Marken heeft het. Meer weten? Lees dan verder…

Zoals gezegd is De Marche oftewel De Marken een prima alternatief voor het toeristische Toscane. Ook hier vind je de kenmerkende glooiende heuvellandschappen bezaaid met pijnbomen en  middeleeuwse dorpjes. Ontdek de prachtige kust en middeleeuwse steden zoals Urbino, Ascoli, Pesaro en Piceno.

De Marken: Wat is er te doen en te zien in Le Marche
Hier liggen de grotten van Frasassi, een van de grootste grottenstelsels in Europa. De riviera del Conero herbergt witte stranden van kiezels afgewisseld met indrukwekkende kliffen. Uitkijkend over de zee zie je dobberende vissersbootjes. De wijnen van Piceno zijn van top kwaliteit en je proeft de gerechten van De Marken in vrijwel ieder stadje of dorp. De wijn- en olijfboomgaarden, graanvelden en bossen wisselen elkaar af wanneer je wandelt, fiets of per huurauto deze streek ontdekt.

Agriturismo’s
U verblijft tijdens deze reis in agriturismo’s. Een agriturismo is een accommodatie in een (voormalig) boerenbedrijf met een landelijke ligging. Het boerenbedrijf heeft vaak een moestuin, een olijfboomgaard of een wijngaard. De eigenaren, die vaak op de boerderij wonen, kunnen u meer vertellen over hun bedrijf, de omgeving en de Italiaanse cultuur.