vakantie Ligurie

Ligurië staat ook wel bekend als de Italiaanse Bloemen Rivièra. Met minimaal 300 dagen zon per jaar en een gunstig klimaat staat deze Italiaanse regio bijna het gehele jaar in bloei. Naast deze bloemenpracht zorgen authentieke dorpen als de Cinque Terre, Portofino en Chiavari ervoor dat Ligurie erg in trek is door toeristen en vrijwel het gehele jaar bezocht worden. Ook de pittoreske visserdorpjes en de rotsachtige kust met her en der een verlaten baai zorgen voor een romantisch plaatje. Wil je meer weten over Ligurie? Lees dan verder….

Ligurië bestaat uit twee rivièra’s: de Riviera di Ponente en de Riviera di Levante, gescheiden door de regiohoofdstad Genua. De regio is onderverdeeld in vier provincies Genua, Imperia, La Spezia en Savona. Een aantal authentieke (vissers) dorpjes zijn opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst. De hoofdstad is Genua en naast het feit dat Ligurie populair is als vakantie bestemming is de streek ook in trek voor mensen die op zoek zijn naar een tweede huis in Italië. En dat is geheel terecht want de streek heeft veel mogelijkheden voor een vakantiewoning.

Waarom Ligurie?
1. Goede bereikbaarheid met de auto; Ligurië ligt op ca 1.300 afstand van Utrecht.
2. Goede en voordelige verbindingen om te vliegen via het nabijgelegen Nice (o.a. Transavia, Easyjet) en Genua (KLM).
3. Het zachte klimaat met milde winters en aangename zomers.
4. Relatief rustige regio met een schitterende bloemenriviera
5. De prachtige kust met pittoreske authentieke dorpjes en romantische baaien.
6. Gunstige ligging ten opzichte van favoriete regio’s als Toscane en Piemonte.
7. De heerlijke keuken.

Wat heeft Lugurie nog meer te bieden?

  • San Remo is de mondaine badplaats en niet alleen bekend om het gelijknamige muziekfestival, maar ook vanwege de schoonheid van deze plaats. Een must om te bezoeken
  • Genua is een heerlijke historische romantische stad. Naast het feit dat je hier het balkon van Romeo en Julia kunt bezoeken en dat Genua de geboorteplaats van Columbus is, zorgt de oude stad voor een ontspannen sfeer waar je heerlijk kunt eten en drinken en voldoende bezienswaardigheden kunt bezoeken
  • De Cinque Terre bestaat uit vijf kleine dorpje aan de Italiaanse kust in de regio Ligurië in de provincie La Spezia. De vijf dorpen zijn Monterosse al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze dorpen staan samen met het dorp Portovenere en de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De vijf dorpen worden met elkaar verbonden door de Via dell’Amore een meerdaags wandelpad.
  • Portofino is een kleine dorpje in de provincie Genua aan de Italiaans Rivièra. Het dorpje is gebouwd op het gelijknamige schiereiland. Dit heuvelachtige schiereiland heeft de Monte di Portfino als hoogste top. Het is een oud dorp dat ten tijde van de Romeinen is gesticht. Deze vernoemden het dorp naar de vele dolfijnen die hier vroeger in de baai voorkwamen. Het dorp is zo mooi dat in het Universal Orlando Resort een replica van het dorp is nagebouwd. Het belangrijkste bouwwerk van het dorp in het Castello Brown een voormalig militair bolwerk dat in de vijftiende eeuw is gebouwd.
  • Sestri Levante is een plaats in het zuidoostelijke deel van de regio Ligurië in de provincie Genua. Sestri Levante ligt op de plaats waar de rivier de Gromolo in de Golf van Tiguillio stroomt. Het plaatsje is al jarenlang een populaire toeristische trekpleister in Italië. Dit komt met name door de ligging van het plaatsje aan de zee en de prachtige stranden die in en rond Sestri Levante te vinden zijn. De baai van het dorp “Baia delle Favole” wat vrij vertaald sprookjesbaai betekend is vernoemd naar de sprookjesschrijver Hans Christiaan Anderson die hier een periode heeft gewoond en gewerkt.
  • Ventimiglia is een klein stadje in het westelijke deel van de regio Ligurië in de provincie Imeria niet ver van de Franse grens vandaan. Het stadje heeft zijn aam te danken aan de afstand dat het van de Franse grens afligt. Het stadje lag vroeger namelijk twintig (Venti) mijl van de Franse grens vandaan. Het stadje is al jarenlang een populaire toeristische bestemming in Italië. Dit mede doordat de belangrijkste spoorlijnen tussen Frankrijk en Italië door deze stad heen lopen. Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn de Gotische kathedraal, de botanische tuin en de prehistorische grotten.