Emilia Romagna

Emilia Romagna brengt je de perfecte combinatie van cultuur, natuur en culinair. De ideale vakantie voor iedereen die van het goede leven houdt of zoals de Italianen zeggen. La Vita Bella! Niet voor niets wordt Emilia Romagna gezien als gastronomisch paradijs en Italië’s meest beroemde exportproducten komen hier dan ook vandaan. Van parmaham, parmezaanse kaas en balsamico azijn tot lasagna en pasta alla bolognese. Naast deze heerlijke producten brengt de regio ook schitterende wijnen voort en is er jaarlijks de Formule 1 grandprix van Imola. Klaar om te genieten? Lees dan verder….

Het landschap van Emilia Romagna kenmerkt zich door glooiende heuvels vol met uitgestrekte zonnebloemvelden, graanvelden en wijnranken. Tel daar de schoonheid van steden als Bologna en Parma, de badplaats Rimini, het schilderachtige Ferrara en de lange kustlijn aan de Adriatische Zee bij op, en je begrijpt waarom deze regio interessant is voor een heerlijke vakantie! Overige typisch Italiaanse bestemmingen in de regio Emilia Romagna zijn Bologna, Modena, Parma, en Ravenna. De meeste van deze steden liggen langs de oude Romeinse route Via Aemilia die van Noord naar Zuid Italie loopt.

Kindvriendelijk Emilia Romagna
Emilia Romagna is een waar paradijs om met kinderen heen te gaan. Pretparken,  waterpretparken en dierenparken zijn er genoeg. Geen wonder dat vele accommodaties hier op kinderen zijn ingesteld. Hier vind je vakantieparken, kindvriendelijke hotels en heerlijke vakantiehuisjes.