Een vakantie Toscane is een van de populairste manieren om te genieten in Italie. Zowel cultuurfanaten, natuurliefhebbers als zonaanbidders komen in deze Italiaanse regio aan hun trekken. Waar je ook bent in Toscane. Vanaf je camping, vakantiehuis of een ander verblijf kun je met de auto gemakkelijk de bekende steden in Toscane bezoeken, zoals Siena, Pisa, Lucca en Florence. Of een bezoek aan een van de heerlijke stranden, een natuurpark of het Middeleeuwse San Gimignano? Draai je autoraampje open en geniet van het glooiende landschap, de prachtige natuur en de schilderachtige dorpjes. Wil je alles weten over Toscane? Lees dan hieronder verder……

Waar ligt Toscane

Toscane is gelegen tussen de regio’s Ligurie, Umbrie en Lazio. Toscane is onderverdeeld in 10 provincies. Firenze is de populairste en bekendste provincie gevolgd door de provincies met gelijknamige stedennamen Siena, Pisa, Livorno en Lucca. Arezzo, Grosseto, Massa-Carrara, Pistoia en Prato zijn minder bekend onder toeristen maar juist de moeite waard om te bezoeken.

Toscane staat voor genieten! Of je nu in alle rust wilt genieten van de natuur. Historische steden en pittoreske dorpjes wilt verkennen of heerlijk aan de Toscaanse kust wilt verblijven. Het kan in Toscane. De met cipressen bezaaide heuvels. De olijfbomen die op terrassen en tegen bergen groeien. De wijnranken die op glooiende heuvels door het landschap kronkelen. Zonnebloemenvelden in het westen. Dit in combinatie met een heerlijk klimaat zorgen voor een onvergetelijke ontspannen vakantie. Overal zit je dicht bij. Of je nu een agri turismo of vakantiehuis hebt in het hart van de driehoek Lucca, Florence en Siena. Verblijft In de Chianti streek of op een camping of ander verblijf aan de Toscaanse kust. Met je auto of huurauto ben je snel waar je wilt zijn.

Steden Toscane

Culturele en historische steden vind je door heel Toscane. In dat opzicht is Toscane een groot openlucht museum. De populairste steden zijn Florence met haar Ponte Vecchio, Pisa met de scheve toren, Siena met haar prachtige plein en Lucca vanwege de historische stadswal. Zijn er dan nog meer plaatsen die meer dan de moeite waard zijn? Jazeker. Wat dacht je van het middeleeuwse New York San Gimignano. De historische plaatsen Arezzo en Massa Marittima. En wat dacht je van het eiland Elba? Mogelijkheden alom.

Autohuur Toscane

Vlieg je naar een bestemming in Toscane en heb je een huurauto nodig? Vergelijk bij de Italie Specialist alle type auto’s en vind de aantrekkelijkste prijs. Wij vergelijken aanbieders zoals Herz, Avis en Europecar met elkaar zodat je altijd de goedkoopste prijs hebt. Meer weten?
Ga naar: Autohuur Toscane