Klaar om Lucca te verkennen? Begin bijvoorbeeld met de eeuwenoude stadsmuren, die vroeger dienden als verdedigingswerk maar vandaag de dag 4 kilometer loop- en fietsvertier bieden. Heerlijk om op een mooie dag de omgeving te ontdekken! Of bezoek de Duomo di San Martino, dat zowel van binnen als van buiten zeer de moeite waard is. En heb je na zo’n enerverende dag in de stad nog wat energie over? Ga dan voor de historische klokkentoren Torre dell’Orologio. Het is even een klim (meer dan 200 treden), maar het uitzicht over Lucca na afloop is betoverend. O, en Pisa ligt ook slechts 25 kilometer verderop!

De mooie stad Lucca

Lucca is een rijke stad en absoluut een ondergewaardeerde stedentrip bestemming.Bezoek vele paleizen, kerken en pleinen in het fraaie centrum. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden die verraden dat het hier in het verleden goed vertoeven was. Het centrum is grotendeels autovrij. Het Anfiteatro en de stadsmuren mag je zeker niet missen. Ook is de omgeving hier in Noord Italie zeer fraai, voor liefhebbers van fietsen en wandelen is dit een prachtige bestemming.

Net onder Lucca liggen de Grotta del Vento. Dit is een ware attractie. De nodige afkoeling kunt u vinden in deze grotten. Er zijn wandelroutes in de grotten die voor iedereen te doen zijn, ook voor gezinnen en ouderen. De grot heeft prachtige stalagmieten en stalactieten en een interne waterbron.