pisa toren

Een van de wereldberoemde plaatsen die u niet mag missen. Niet alleen om zijn scheve toren, Pisa heeft namelijk nog veel meer mooie en historische gebouwen. Piazza del Duomo met een prachtige kathedraal bijvoorbeeld. Ook de binnenstad van Pisa is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vakantiehuizen Pisa

vakantiehuizen Pisa

Campings Pisa

Campings Italië

Autovakanties Pisa

autovakantie Italië

Pisa niet alleen de scheve toren

Pisa, geen enkele andere stad is zo bekend vanwege een scheef gebouw. In dit geval een toren. De Piazza del Miracoli is de naam van het plein waar de toren van Pisa te vinden is. Is dit alles wat te zien is in Pisa? Nee hoor. Deze studentenstad heeft een bruisend centrum waar je je niet snel zult vervelen.

Pisa is natuurlijk bekend om haar beroemde scheve toren. Veel toeristen komen alleen om de toren van Pisa te bezichtigen en dat is werkelijk zonde, want in studentenstad Pisa is nog veel meer te zien. De rivier de Arno loopt dwars door Pisa.

Het romantische centrum van Pisa

Aan de oevers vind je gezellige terrasjes en de stadspoort naar het centrum. De kronkelige oude straatjes bieden vele leuke restaurantjes, barretjes en als je de hoek omgaat moet je niet raar op staan te kijken als je een schitterend gebouw of plein te zien krijgt. Bijvoorbeeld het palazzo dell’Orologie en Palazzo della Carovana.