bezienswaardigheden Trentino
Trentino Tirol is een van de populairste regio’s van Italie. Een vakantie Trentino is in de lente en zomer populair voor een heerlijk verblijf aan de vele meren waarvan het Ledromeer en het Gardameer de bekendsten zijn. In de herfst kun je hier heerlijke wandelingen maken en met de mountainbike fietstochten maken. In de winter is dit de bestemming voor een wintersport vakantie

Vakantiehuizen Trentino

vakantiehuizen italie

Campings Trentino

Campings Italië

Autovakanties Trentino

autovakantie Italië

Trentino Tirol vakantie opties

Het landschap is veelzijdig. Van bergen met alpenweiden tot stijle pistes. Van wijngaarden in de binnenlanden tot palmbomen aan de meren. De regio is drietalig. (Duits, Italiaans en Ladin) De mediterrane levensstijl in combinatie met al het goeds wat Trentino te bieden heeft zorgt voor een heerlijke vakantie. Of je nu van kamperen houdt, wintersporten of een verblijf in een vakantiehuisje bij een meer. Mogelijkheden alom.

Trentino wordt ook wel ‘de poort van Italië’ genoemd en ligt naast de regios Lombardije en Veneto. Trente en Zuid-Tirol zijn de gebieden in Trentino. Tirol is ook in de winter populair vanwege de vele wintersport mogelijkheden.

Bezienswaardigheden Trentino

De historische bisschopsstad Trento is zeker het reizen waard. Deze stad ligt aan de Adige rivier en deze stad is erg levendig met veel bezienswaardigheden, gastvrije mensen en voldoende winkelmogelijkheden. Bezoek in de stad Trento ook het bekende kasteel: Castello del Buonconsiglio. De vele meren zijn een absolute must bezienswaardigheid in deze regio. Aanraders zijn: Lago di Molveno en Lago di Tenno. Trentino-Alto Adige staat ook bekend om frisse en fruitige wijnen gemaakt van Chardonnay en Pinot Grigio. Ga naar bezienswaardigheden Trentino

Van majesteitelijke bergtoppen tot de groenste valleien in de zomer en witste in de winter; Trentino betovert elk seizoen. Met behulp van gidsen kun je wandeltochten of fietstochten maken. Je ontdekt de mooiste dorpjes waar geen kip komt, watervallen in de valleien of juist bergtoppen die je beklimt met als beloning een prachtig uitzicht. Trentino Tirol heeft alles! Ideaal om een rondreis Trentino te maken!

Wintersport Trentino

Trentino heeft een aantal aantrekkelijke wintersport ski gebieden. Enkele ski gebieden waar je prachtige pistes hebt en waar uitstekende accommodatie te verkrijgen is zijn: