Kamperen in Italie is onder Nederlanders en Belgen een van de populairste manieren om vakantie te vieren. Dat is niet zo gek want Italie heeft fantastische plekken om op een camping of een vakantiedorp te staan. Wat dacht je aan het Gardameer, de glooiende heuvels van Trentino, de Toscaanse valleien of aan de Adriatische Zee. Volop mogelijkheden om te kamperen.

Kamperen Italie

Wie wilt kamperen in Italie heeft dus ontzettend veel mogelijkheden waardoor een keuze lastig wordt. Familiecampings aan de grote meren, Kamperen bij de boer op het platteland of in een vallei. Campings op een eiland of aan de kust. Bekijk de mogelijkheden hieronder voor meer informatie.

Kamperen Italie familiecampings
Complete vakantiedorpen met stacaravans aan de mooiste meren en aan de kust. Dit zijn de campings waar vooral gezinnen verblijven. Wat wil je nog meer met je gezin? Zwembaden, animatieteams en veel vriendjes. Daarnaast mogelijkheden om prachtige steden en bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken. In opkomst zijn de Agri Turismo kampeer vakanties. Met het gezin druiven en fruit plukken en pizza’s bakken op de boerderij. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich niet snel op een Italiaanse camping vervelen.

Kamperen aan de Italiaanse meren
Het Gardameer, Como en Lago Maggiore. De Italiaanse meren hebben qua kamperen veel te bieden. Een schitterende natuur gecombineerd met schilderachtige dorpjes en een aangenaam verblijf aan het water. Kamperen aan de Italiaanse meren is populair. Hier vind je grote gezinscampings waar je niks tekort komt.

Agri Turismo campings
Maar ook wie kleinschalig wil kamperen heeft volop mogelijkheden. Agri Turismo campings oftewel kamperen bij de boer wordt steeds populairder. Met name in Toscane en Umbria zijn volop mogelijkheden om op de boerderij te staan. Hier zit ook variatie in. Van rustige vlakke weilandjes tot midden tussen de wijnranken of boomgaarden in een vallei waar je kunt plukken en pizza’s bakken.

Kamperen aan de Italiaanse kust
De Italiaanse kust heeft om te kamperen diverse moelijkheden. De rotsachtige kust met kleine strandjes aan de prachtige Bloemriviera. De vlakke stranden aan de Adriatische kust. De campings op Sardinie en Sicilie of een verblijf aan de prachtige Amalfi kust onder Napels in Zuid Italie. Keuze genoeg, voor ieder wat wils.

kamperen italie