vakantie Catania

Catania is de tweede grootste stad op het Italiaanse eiland Sicilië en is schilderachtig gelegen aan de voet van de Etna, de grootste en meest actieve vulkaan van Europa. Een vakantie in Catania lokt met prachtige mediterrane stranden, barokke architectuur en indrukwekkende panoramische landschappen.

vakantie Catania

Vakantie Catania
Catania is de ideale bestemming voor een strandvakantie en heeft een 30 km lang strand aan de Middellandse Zee. Het hele strandgebied staat onder toezicht en in de vele strandclubs, Lidi genaamd, kunt u zich ontspannen met een cocktail in een ligstoel of gebruik maken van het ruime aanbod aan watersporten. Ook zijn er vele vakantiehuizen te vinden in en om Catania. Ideaal om te boeken samen met een huurauto en een los vliegticket. Wil je een kant en klare vakantie? Een flydrive Sicilie startend in Catania of een strandvakantie? Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Bezienswaardigheden in de zwarte stad Catania
De “zwarte stad”, zo wordt Catania genoemd vanwege de vele gebouwen van donker vulkanisch gesteente. In de 17e eeuw werd de stad bijna volledig verwoest door een aardbeving en een vulkaanuitbarsting en werd later weer opgebouwd uit lavasteen. De talrijke kerken en paleizen in barokstijl dateren uit deze periode. Zo is er de koninklijke paleiskapel Collegiata, versierd met beelden van engelen, en de imposante kathedraal, op wiens voorplein u vanuit een café de drukte kunt aanschouwen.

De botanische tuin van de stad, waar talrijke vetplanten, palmen en andere tropische planten groeien, ziet eruit als een kleine oase midden in de stadsjungle.

Een feest voor de zintuigen is een wandeling door de historische vismarkt La Pescheria. Hier maken de verkopers luidkeels reclame voor hun waren, waaronder reuzenzwaardvis, mosselen, garnalen en inktvis.

Vulkaanlandschappen, dennenbossen citrusbomen
Catania ligt slechts ongeveer 30 km van de Etna, de meest actieve vulkaan van Europa. Rondom de Etna vind je indrukwekkende zwarte lava velden, uitgedoofde vulkaankraters en vruchtbare hellingen met sinaasappel-, citroen- en olijfbomen. Een kabelbaan en cross-country bussen brengen je moeiteloos naar een hoogte van bijna 3000 meter, waar je over gekoelde lava kunt klimmen en dampende kraters kunt bewonderen. Gemakkelijke wandelingen in het groen kunnen worden gemaakt door het heuvelachtige landschap van de Monte Rossi, die gelegen zijn tussen à “tna en Catania. De regio biedt dichte dennenbossen, gezellige picknickplaatsen en van tijd tot tijd een onvergelijkbaar uitzicht op de zee.

Regio Catania
De regio Catania is het perfecte uitgangspunt om Sicilië te ontdekken of in alle rust te genieten van dit heerlijke eiland. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis moet de kuststad Syracuse bezoeken, dat ongeveer 60 km naar het zuiden ligt en ooit de belangrijkste stad van Sicilië was in de oudheid. Opgravingen en restanten uit deze tijd zijn vooral te vinden in de oude stad zelf op het eiland Ortygia, bijvoorbeeld de tempel van Apollo uit de 6e eeuw voor Christus. Syracuse is ook de thuisbasis van het Teatro Greco, een van de grootste Griekse theaters ter wereld.

Een reis naar de stad Taormina ten noorden van Catania belooft pure romantiek. Het ligt op een adembenemende heuvel met uitzicht op de blauwe Middellandse Zee en nodigt uit tot een wandeling door de kronkelende kasseistraatjes. Taormina is ook beroemd om het nabijgelegen betoverende eilandje Isola Bella, waar je kunt zwemmen en snorkelen in kristalhelder water.