Amalfi Kust

De Amalfi kust wordt ook wel de mooiste en beroemdste kuststrook van Italië genoemd. De uitzichten vanaf de kustweg Strada Statale tot aan het zuidelijker gelegen Salerno zijn spectaculair en worden steevast genoemd in reisverhalen en getoond als foto materiaal. De Stada Stalate loopt bovenop een steile helling en leidt tot aan diverse kleine schilderachtige stadjes waarvan het lijkt alsof ze tegen de bergwand geplakt zijn. De Amalfi kust is waanzinnig. Tijd voor jou om dit zelf te ontdekken.

Amalfi kust en omgeving

De Amalfi kust is gelegen in de provincie Salerno en de regio Campania, net ten zuiden van Napels. Een groot gedeelte is opgenomen in de UNESCO werelderfgoed lijst. Het mooiste is om deze kustlijn per huurauto te ontdekken. Onderweg kun je plaatsen zoals Sorrento, Positano, Ravello en Napels aandoen. De eilanden Ischia en Capri zijn ook de moeite waard om te bezoeken.

Vakantiehuizen Amalfi

vakantiehuizen Amalfi

Campings Amalfi

campings Apulië

Autovakanties Amalfi

autovakantie Italië

Fly Drive Amalfi opties

Per huurauto rijd je langs de kust naar de vele mooie stranden en baaien van Amalfi, Positano of Furore. Ook een bezoek aan Salerno en Napels behoren tot de mogelijkheden.De binnenlanden van de Italiaanse kuststreek staat daarnaast bekend om de vele citroenplanten. Dit zorgt ervoor dat de regio van februari tot en met oktober prachtig geel gekleurd is. Hier wordt dan ook de Italiaanse Limoncello gemaakt! Dus niet alleen de Amalfi kust zelf is de moeite waard om te bezoeken maar ook de glooiende binnenlanden en de eilanden voor de kust. Wil je een overzicht van de mooiste fly drive Amalfi vakanties bekijken?

Verken de Amalfi omgeving

Wie deze regio wilt ontdekken is met een huurauto het beste uit. Bezoek het pittoreske plaatsje Ravello met haar stenen straatjes, oude schilderachtige huisjes en prachtige tuinen. Het 11e-eeuwse gebouw Villa Cimbrone staat op de Unesco erfgoedlijst en toont je een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Sorrento is bekend vanwege de limoncello! Buiten de stad wemelt het van de citroen boomgaarden. Maak hier een fijne stadswandeling en proef de heerlijke limoncello. De prachtige wandelroute Sentiero degli Dei (‘het Pad van de Goden) leidt je langs wijnranken, bloemenzeeen en stijle klifs.
Ook de stad Amalfi zelf mag niet ontbreken. Bewonder El Duomo, drink een espresso op de gezellige kenmerkende pleintjes en ontdek de sierlijke straatjes.
Het meest fotogenieke plaatsje van de Amalfikust is Positano. Witte en roze huisjes zorgen voor een sprookjesachtig uiterlijk van het plaatsje.

Voordelen Amalfi vakanties via de Italie Specialist

✔ Altijd de meest recente aanbiedingen
✔ Alle mooie Amalfi kust vakanties per soort vakantie (autovakantie, flydrive, hotel, vliegtickets)
✔ Altijd de scherpste prijs
✔ Besparing van zoektijd
✔ Ook hoogseizoen acties
Ook voor het hoogseizoen plaatsen wij Amalfi vakanties waarvan wij denken dat deze de juiste prijs kwaliteit verhouding hebben. Dus als je een Amalfi kust vakantie zoekt. Bekijk dan de selecties op deze pagina. Dan weet je zeker dat je een mooie betrouwbare aanbieding krijgt, geld en tijd bespaart.