Bezienswaardigheden Napels

Top 10 bezienswaardigheden Napels en omgeving

Ook aan musea (o.a. Nationaal archeologisch Museum), fraaie pleinen, paleizen (Palazzo Reale) geen gebrek. De kastelen (het immense Castel Nuovo, het fraaie uitzicht vanaf Castel Sant’ Elmo en de mooie ligging aan zee van Castel Del’Ovo) kan je prima te voet bezoeken.

Centrum Napels

  1. Duomo di Napoli
  2. Napels ondergronds(catacomben) Napoli Sotterranea
  3. Quartieri Spagnoli. Spaanse wijk

Kleine straatjes met gepleisterde huizen waar planten en de was over het balkon hangen. Waar street art, afbeeldingen van Diego Maradona, verwijzingen naar de 3e titel van Napoli in 2023 de schilderachtige straatjes kleur geven. Een wandeltocht laat je het ontstaan van deze wijk zien en het ware leven op straat.
Lees meer over Quartieri Spagnoli

   1. Centro Storico. Historische wijk
   2. Via dei Tribunali
   3. Napoli voetbalstadion
   4. Castello Napoli

  Castel Sant’Elmo
  Castel Sant’Elmo schotelt je het mooiste uitzicht van Italie voor. Vanaf dit hooggelegen kasteel overzie je heel Napels, de Golf en de eilanden voor de Campaans Napolitaanse kust. De moeite waard om te beklimmen.

  Certosa di San Martino
  Certosa di San Martino is een prachtige barok museum met uitzicht op de zee. Dit museum vertelt de culturele en artistieke geschiedenis van de Napels.

Omgeving Napels

Vesuvius
Vanuit de levendige havenstad Napels zie je de ruim 1200 meter hoge vulkaan Vesuvius liggen.

Pompeii
Pompeii, onder de rook van Napels, is een van de meest populaire archeologische vindplaatsen ter wereld. Deze onder het as bedekte stad na een uitbarsting van de Vesuvius vulkaan, toont het Romeinse rijk in volle glorie. In het jaar 79 na Christus geheel bedolven. tegenwoordig een prachtige historische plek om te bezoeken.
Meer over Pompeii

 1. Vesuvius
 2. Pompei
 3. Amalfi kust