Apulie

De hak van Italië is nog niet ontdekt door het massatoerisme en dat geeft Apulië iets heel bijzonders!

vakantie Apulia Italie

– Enkele trekpleisters: het barokke Lecce; het ‘Florence van het zuiden’, de kustplaatsjes Castro en Otranto, de karakteristieke stad Gallipoli, Santa Maria di Leuca, de uiterste zuidoostpunt van Italië, Zinzulusa; de blauwe grot. Wat u zeker niet mag missen: Locorotondo en Alberobello en de Trulli-vallei, Ostuni, de ‘Witte Stad’, de mooie stad Martina Franca, de kerken en kathedraal van Brindisi.

De Gargano streek in Apulie kenmerkt zich door een schilderachtige kust met leuke stadjes. Enkele mogelijkheden voor uitstapjes: de kustplaatsjes Peschici en Vieste, het oerbos ‘Foresta Umbra’, de Tremiti-eilandjes, pelgrimsstad Monte Sant’Angelo, San Giovanni Rotondo, de geboorteplaats van Padre Pio.

De kathedraal van Trani behoort tot de mooiste van zuidoost-Italië. Deze dateert uit de 12e eeuw en uniek is z’n locatie aan zee, nabij de haven. De kathedraal rust op een ander bouwwerk, namelijk de crypte van San Niccola Pellegrino, die ondersteund wordt door 28 marmeren pilaren.

In het oude deel van Trani is ook het 13e-eeuwse kasteel, Castello Svevo, te zien, dat eveneens aan zee staat. Daar zijn ook veel justitiële gebouwen en inrichtingen te vinden, wat al van oudsher stamt.