Authentieke vissersdorpjes, mooie stranden, een aangenaam klimaat, steile kliffen, gezellige marktjes en de geur van bloemen en kruiden. Dat zijn de hoofdingrediënten van een vakantie Bloemenrivièra!

De Bloemenrivièra ligt tussen de Toscaanse kust en de Franse grens en loopt van Ventimiglia tot La Spezia. De streek maakt deel uit van de regio Ligurië. Dankzij de beschutte ligging achter de Apennijnen heb je weinig last van de koude noorderwind, wat voor warme zomers en milde winters zorgt.

Vakantie Bloemenrivièra: ontdek de steden

Er is een aantal steden en dorpen die je niet mag missen tijdens je vakantie Bloemenrivièra.

De hoofdstad van de Bloemenrivièra is Genau. Genau heeft een historisch centrum vol met bezienswaardigheden, smalle straatjes en een oude haven. De Palazzi dei Rolli, een grote groep paleizen, en de La Strade Nuove, een straat met Patriciërshuizen, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie Bloemenrivièra zijn het Koninklijk Paleis en de kathedraal di San Lorenzo. Als je met kinderen op vakantie bent, is het ook leuk om naar het zeeaquarium, je vindt in Genau namelijk het grootse aquarium van Europa.

Het schilderachtige dorpje Portofino ligt op het bergachtige schiereiland. Dit gebied is een regionaal natuurpark. De belangrijkste bezienswaardigheden van Portofino zijn kasteel Castello Brown en Villa Castello di Paraggi. De weg naar Villa Castello di Paraggi is al een bezienswaardigheid op zich. Ook een bezoek aan de schitterende haven van Portofino mag niet ontbreken tijdens een vakantie Bloemenrivièra.

Het pittoreske dorp Cervo staat bekend om de klassieke openlucht concerten die er in de zomermaanden worden gegeven. De concerten vinden plaats op het plein voor de kerk Chiesa di San Gionvanni Battista. Deze kerk is ook een belangrijke bezienswaardigheid. De kerk is gebouwd in barrokstijl en stamt uit de 17e eeuw.

De stranden van de Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra staat niet alleen bekend om zijn prachtige bloemen en bloemengeur, maar ook om zijn schone stranden. Aan de westkust vind je smalle zandstranden en aan de oostkust juist brede zandstranden. Als je genoeg hebt van al het cultuursnuiven, dan kan je lekker een paar dagen niks doen op het strand.