Sardinie heeft een aantal aantrekkelijke bezienswaardigheden die je niet moet missen als je dit heerlijke eiland aandoet. Je bent er toch nietwaar? Hieronder een overzicht van bezienswaardigheden Sardinie samengesteld door onze Sardinie specialisten.

Historische dorpjes Sardinie
Sardinie heeft een aantal dorpjes waar je teruggaat in de tijd. Hier is het leven zoals het honderd jaar geleden was. Bosa is hier een van. Dit pittoreske vissersdorpje, met pastelkleurige huisjes heeft een wirwar van straatjes en steegjes en waar je telkens voor een prachtige bezienswaardigheid komt te staan.

Het middeleeuwse Castelsardo ligt boven op een rots waar het oude kasteel (nu museum), il Castello Bellavista, de blikvanger is. Vanaf het kasteel heb je een schitterend uitzicht over de baai en kun je bij helder weer het Franse eiland Corsica zien liggen.

De oude stad Alghero wordt in het centrum ommuurd en is een wirwar van steegjes en straatjes. Hier vind je veel Catalaanse architectuur en monumenten. De stad wordt daarom ook wel “Klein Barcelona” genoemd. Dit in combinatie met de vele terrasjes en retaurantjes zorgen voor een gezellig geheel. Over de stadswal, kun je ‘s avonds lekker flaneren.

Nuraghe Su Nuraxi
Eén van de best bewaarde pre historische bouwwerken ligt bij Barumini, de Su Nuraxi. Diverse gestapelde rotsblokken vormen een eeuwenoude toren. Dit is een van de duizenden bouwwerken op het eiland die de Nuraghen rond 1800 v. Chr hebben achtergelaten. Nergens anders ter wereld is dit te vinden, werkelijk uniek.

Pranu Mettudu
Pranu Mettudu, één van de meest bijzondere prehistorische necropolissen van Sardinië. Hier vind je vele
menhirs en graven die een indrukwekkend geheel vormen.

De La Maddalena archipel
De La Maddalena-archipel is een kleine eilandengroep ten noordoosten Sardinie. De archipel bestaat uit zeven bewoonde eilanden en talrijke kleinere ongerepte eilandjes.La Maddalena is onder toeristen het populairste eiland van de eilandengroep. Vanuit Palau kun je met de ferry naar La Maddalena. Hier kun je lekker slenteren en genieten van de lokale delicatesses. Als je met de auto komt kun je de panoramische route volgen om de prachtige natuur op het eiland te zien en een bezoek te brengen aan de mooie strandjes die op La Maddalena te vinden zijn. Een aanrader is het maken van een dagtocht per zeilschip of motorboot langs de eilanden die behoren tot het archipel.