wandelrondreis-sardinie

Een wandelvakantie Sardinie is een prachtige manier om Sardinie te ontdekken. De wandelingen zijn prachtige bergtochten langs kloven en door dalen. Uikijkend op de zee en over het landschap met her en der eeuwenoude dorpjes verspreid. Je vind hier rust bij intensief bezig zijn. Een wandelvakantie Sardinie zorgt voor een unieke ervaring. Ontdek tijdens een wandelvakantie op Sardinië historische ruines her en der verspreid in het landschap. glooiende natuur landschappen, grillige rotsformaties aan de kust en in het binnenland, pittoreske dorpjes en de mooiste bloemen en planten.

Ga naar wandelen Sardinie aanbod

Wandelen Sardinië noord
In het noorden van Sardinië liggen een aantal desolate natuurgebieden. De kalkstenen rotsen bij Algherozo is imponerend net zoals het vulkanische gebied bij Montiferru en Monteleone.

Wandelen Supramonte gebergte
De voorkeur van de meeste wandelaars gaat uit naar het Supramonte gebergte in het oosten van het eiland. Dit is een van de mooiste gebieden om te wandelen op Sardinië. Hier is alles desolaat en puur en je voelt je alleen op de wereld. Smalle kronkelige paadjes naar de Gola di Goroppu kloof waar de Su Gologone bron te vinden is. Hier wemelt het van de grotten en aangrenzendd aan de zee vind je hier prachtige witte zandstranden, zoals het Cala Luna en Cala Mariolu. Na een wandeling de beloning die je krijgt om even heerlijk te ontspannen.

Wandelen Selvaggio Blu
De Selvaggio Blu is grillig en niet voor iedereen weggelegd. Alleen wandelaars met een goede conditie en ervaring is deze trektocht aan te raden. De Selvaggio Blu trekking staat bekend als een van de mooiste en meest intensieve trektochten van Italië. Rotsige weggetjes, steile paden, afgronden, glooiend landschap, schitterende natuur, de tocht heeft het allemaal. Deze wandeltocht voert langs de oostkust van Sardinië en duurt 6 a 7 dagen.

Wil je het aanbod aan wandelvakanties Italie weten? Check onderstaande link voor meer…

Ga naar wandelen Sardinie aanbod