Montecatini Alto is een pittoresk middeleeuws dorpje hoog gelegen op een berg. Alto wordt ook wel de bovenstad van het thermaal stadje Montecatini Terme genoemd. Samen met Monsummano Terme vormen deze plaatsen het thermaal grottengebied van de regio Toscane. Maar dat is niet het enige. Naast ontspannen en zweten in natuurlijke grotten is hier nog veel meer te zien en te beleven. Meer weten? Lees dan verder over Montecatini Alto.

montecatini-alto

Montecatini Alto. Hoe kom ik er
Montecatini Alto is via stijle bergweggetjes vanuit het achterland van de gemeente Valdinievole per auto of fiets te bereiken. Ook is er een prachtig alternatief om dit middeleeuwse bergdorpje te bereiken. Vanuit het lager gelegen Montecatini Terme kun je per kabeltreintje genaamd “Funicolar” Alto bereiken. Tijdens het 10 minuten durende ritje krijg je een prachtig vergezicht voorgeschoteld. Heb je goeie benen? Dan zou je ook de Via Crusis kunnen lopen paralel aan deze kabelbaan. Dit oude pelgrimspad loopt door de bossen. Eventueel combineren met de kabelbaan omhoog en terug langs dit pad. Of vice versa, net waar je verblijft of waar je auto staat.

Loop bij aankomst het oplopende pleintje, de Piazza Giusti, af. Hier vind je Toscaanse restaurants en barretjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Even verderop zie je een prachtig monument ter ere van de eerste wereldoorlog. Weer even verder vind je een prachtig historische kerkje met nabij gelegen burcht. Vanuit hier kun je de gehele omgeving zien. Het prachtige glooiende landschap, diverse boerderijtjes en heerlijke bossen. Een heerlijke Toscane belevenis. Ben je hier savonds? Wacht dan even tot het donker wordt. Je ziet overal lichtjes van de onderstad Montecatini Terme. Heel romantisch voor als je met zń tweeen bent.

Geniet van een prachtige dag Montecatini Alto
Montecatini Alto vormt samen met Montecatini Terme en Monsummano Terme het thermaal grottengebied van de regio Toscane. Liefhebbers van thermale baden en wellness moeten een bezoek brengen aan deze drie eenheid. Je start bijvoorbeeld in Monsummano Terme met een bezoek aan de druipgrot Grotto Giusti. Deze grot is maar 35 graden maar door de hoge luchtvochtigheid zweet je enorm. Doordat het hier dood en doodstil is kom je naast het reinigen van je lichaam geheel tot rust. Combineer deze belevening met het thermale zwembad. Bezoek hierna het thermale landhuis in Montecatini Terme. Eventueel kun je hier ook relaxen en heerlijk baderen. Ga vervolgens met de Funicolar naar Montecatini Alto voor een middeleeuwse belevening en het prachtige uitzicht over de regio. Sluit af met een heerlijk diner in dit middeleeuwse dorpje. Wacht eventueel tot het donker om te genieten van de lichtjes van de omgeving.