Pistoia is de hoofdstad van de Toscaanse regio Valdinievole. Dit aantrekkelijke stadje ligt ongeveer 30km onder Florence en heeft tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Pistoia is niet voor niet in 2017 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Italië. En terecht want dit is ‘Florence in het klein’. Naast de stad zelf heeft de omgeving veel te bieden. Thermale baden en grotten. Schitterende heuvels met middeleeuwse dorpjes. Waar je ook kijkt zie je bossen afgewisseld met terrassen vol olijfbomen, fruitbomen en planten en bomen. Heerlijk om te verblijven in een vakantiehuis of agri turismo. B&B Vol Liefde op RTL4 heeft de plaats nog populairder gemaakt om te ontdekken. Vanuit Pistoia zelf en de omgeving kun je eenvoudig en snel de grote toeristische trekpleisters in Toscane te bezoeken.  Meer weten? Lees dan verder over Pistoia.

Vakantiehuizen Pistoia

vakantiehuizen italie

Campings Pistoia

Campings Italië

Autovakanties Pistoia

autovakantie Italië

Bezienswaardigheden Pistoia

  • Fortezza Santa Barbara
  • Cattedrale San Zeno
  • Battistero
  • Sant Andrea
  • Museo Civico

het Piazza del Duomo, met naast de Duomo een unieke campanile.
De klokkentoren van Pistoia kun je beklimmen. Het uitzicht wat je voorgeschoteld krijgt is waanzinnig.

Struinen op de markt in het centro storico
Iedere woensdag- en zaterdagochtend is er markt in Pistoia. Verse groente, fruit, bloemen en etenswaar wordt op het Piazza della Sala gestald. Vanaf een uurtje of zeven ’s avonds, met name in het weekend, veranderd dit plein in een levendig uitgaanscentrum. Hier gaan de inwoners genieten op een terrasje in de zwoele avond. het Piazza della Sala, met veel lekkere winkeltjes en een levendige markt met kleurige groentekraampjes, bloemen en kruiden.

Het prachtige gebouw “ Ospedale del Ceppo”  wordt door de inwoners ook wel het oude ziekenhuis genoemd. Het balkon is versierd met prachtige schilderkunst wat het gebouw een sierlijke uitstraling geeft.

Het groene bergachtige achterland heeft veel karakteristieke middeleeuwse dorpjes. Hier kun je heerlijk fietsen of wandelen. Landbouw is hier in de bergen de grote bron van inkomsten. De vele gezellige agri turismo’s die gericht zijn op olijf en fruithandel zorgen dat naast Pistoia zelf toerisme een steeds grotere bron van inkomsten is. En dat is niet gek want zowel het stadje als de omgeving is prachtig.

Huurauto Toscane
Geniet van de vrijheid van je eigen huurauto. Als je met het vliegtuig bent aangekomen in Pisa of Florence kun je op de luchthaven een auto oppikken. Kies via onze zoekmodule het juiste formaat auto, vergelijk prijzen en zorg dat het ophaalmoment mooi aansluit op je vlucht.
Ga naar: Autohuur Toscane