[catch-breadcrumb]  

De middeleeuwse stad Perugia ligt op een heuvel. Kronkelende steegjes, smalle trappen, prachtige fonteinen en pittoreske bogen bepalen voor een groot deel het stadsbeeld. Vanuit de hoofdstad van Umbrië kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Apennijnen, het Trasimeno meer en de vruchtbare vallei van de Tiber.

Perugia met zijn ‘Università per Stranieri’ is altijd gezellig en qua cultuur is er veel op te snuiven. Tips voor deze stad zijn: de kathedraal van Perugia en Galleria Nazionale dell’Umbria.

Perugia – kunst, cultuur en culinair

De duizendjarige geschiedenis van de stad wordt bevestigd door talrijke archeologische vondsten. Perugia speelde een belangrijke rol in de vereniging van de twaalf belangrijkste Etruskische steden. Perugia is wereldberoemd om zijn culturele schatten, zijn historische tradities en vele heerlijke lekkernijen. De hoofdstad heeft ongeveer 150.000 inwoners. Elk jaar in oktober vindt de chocoladebeurs Euro-Chocolat plaats, die gevierd wordt met een publieksfeest. Het jazzfestival, dat elk jaar in de zomer plaatsvindt, trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. De grootste schat van de stad Perugia is het Palazzo dei Priori met een middeleeuwse fontein, aan het Piazza IV Novembre.