Bezoek het prachtige Venetië met haar gondels, gelato en het San Marco plein! Ontdek de rijke historie van de stad van het water. Wandel van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Het San Marcoplein, het Canal Grande en de Rialtobrug zijn slechts enkele bezienswaardigheden. Vaar met een gondel door de grachten en ontdek Venetie vanaf het water. Onvergetelijk en indrukwekkend.

vakantie venetie

Venetië bestaat 118 kleine eilandjes die verbonden zijn door 390 bruggen. O.a. meer dan 175 kanalen zorgen ervoor dat je van eiland naar eiland kunt varen. Alle gebouwen in het centrum staan op houten palen. Het merendeel van deze gebouwen tonen de hoogtijdagen van Venetië. Hier komen jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers uit de gehele wereld op af. Het historische centrum van Venetië is dan ook een prachtige ervaring om te bezoeken. Overal zie je gondels en wandelen mensen over de beroemde Rialtobrug richting San Marcoplein en het Dogenpaleis. De smalle straatjes om dit centrum van het meer dan 1000 jaar oude Venetie staan dan ook op UNESCO werelderfgoedlijst.

[pt_view id=”c165bb3yfu”]

Ciao bella, con questo caldo ci vuole un po ‘di vento. Klinken deze woorden jou ook zo goed in de oren? Dan ben je hoog nodig toe aan een Italiaanse vakantie. Venetië, gelegen aan de Adriatisch Kust is de ultieme stad voor een romantisch uitje en biedt ontzettend veel leuke mogelijkheden.

Er zijn ontelbaar veel mooie gebouwen te bekijken en cultuur staat in deze stad dan ook hoog in het vaandel. Daarnaast is Venetië natuurlijk vooral bekend om het vele water, dus een gondeltochtje in deze stad mag je beslist niet overslaan.

Venetië is een plaats in het noordoosten van Italië. De stad is gebouwd op 120 eilanden, die weer met elkaar verbonden worden door 150 kanaaltjes. Door de vele eilandjes is er slechts plaats voor 300.000 inwoners.

Geniet van het Italiaanse leven en neem een paar dagen de tijd om de mooiste gebouwen van Venetië te bekijken. De basiliek van San Marco bijvoorbeeld. Deze stamt uit 1060 en is voorzien van mozaïeken, bronzen beelden en marmer. Ook de San Zaccaria kerk is zeker de moeite waard, het laat een voorbeeld zien van de prachtige Venetiaanse Renaissancestijl.

Naast Parijs behoort Venetië ook zeker tot de stad van de liefde. Al was je nog niet verliefd, dan ben je dat wel bij aanblik van deze prachtige stad. De stad is omringd door honderden kleine kanaaltjes en markante gebouwen. En eerlijk is eerlijk, wie droomt er nu niet weg tijdens een gondeltocht door deze waterstad?