Trouwen Italië

Wat is er romantischer dan om te trouwen in Italie? Een Toscaanse bruiloft zoals je die in films ziet of een verblijf in het romantische Rome of Florence? Trouwen in Italie is hot onder Nederlanders en Belgen. Wat is er mogelijk? Waar moet je allemaal rekening mee houden en welke partijen kunnen hier bij bemiddelen? De Italie Specialist toont je de weg om te trouwen in Italie.

italie trouwen

Trouwen in Italie

Buitenlanders die willen trouwen in Italie moet goed voorbereid zijn. Er zijn namelijk een aantal verplichtingen waaraan je moet voldoen. Nederlanders moeten een verzoek indienen bij de Nederlandse ambassade in Rome. Dit kan per email of telefonisch. Vervolgens moet je contact opnemen met de Italiaanse gemeente waar je wilt gaan trouwen om de huwelijkssluiting aan te vragen. Om in Italie in het huwelijk te kunnen treden moeten de volgende recente (niet ouder dan zes maanden), originele documenten worden overgelegd:

  • Geldig Nederlands paspoort of ID-kaart;
  • Geboorteakte (meertalig model, met vermelding van de namen van de ouders);
  • Verklaring van huwelijksbevoegdheid (meertalig model) uit de Nederlandse gemeente waar u bent ingeschreven.

Naast bovenstaande met je ook rekening houden met:

  • Een huwelijk wordt gesloten in regime della comunione dei beni, oftewel gemeenschap van goederen, behalve als voor uitsluiting wordt gekozen. De Italiaanse en Nederlandse gemeenschap van goederen verschillen echter van elkaar. Voor meer info neem dan contact op bij een notaris van het Italiaans Consulaat.
  • Ben je gescheiden? Houd er rekening mee dat het vonnis niet automatisch geldig is in Italie. Je dient inschrijving van je echtscheidingsvonnis aan te vragen. Neem hierover contact op met de afdeling Burgerlijke Stand van het Italiaans Consulaat. In Italie is het zo dat je drie jaar gescheiden moet zijn van tafel en bed. (separazione) voordat je een huwelijk mag aanvragen.
  • Voor weduwen en gescheiden vrouwen geldt dat men weer in het huwelijk mag treden na een wachtperiode van 300 dagen na de datum van ontbinding van het huwelijk door overlijden of echtscheiding.

Zoals je ziet moet je rekening houden met een paar afwijkende regels dan in Nederland. Maar dan is trouwen op zijn Italiaans een feit.

Voordelen Trouwen in Italie via de Italie Specialist
✔ Altijd de meest recente opties
✔ Alle trouw mogelijkheden in Italie en per Italiaanse regio
✔ Altijd de mooiste trouw arrangementen
✔ Besparing van zoektijd
✔ Ook hoogseizoen acties

Ook voor het hoogseizoen plaatsen wij trouwen in Italie opties waarvan wij denken dat deze een toegevoegde waarde zijn. Dus als je een trouw arrangement in Italie zoekt. Bekijk dan de selecties op deze pagina of ga naar de regio waar je in Italie wilt trouwen. Dan weet je zeker dat je de mooiste dag uit je leven krijgt.