Bari Italie

Bari Italie

De hoofdstad en tegelijkertijd het culturele centrum van Puglia is Bari. Gelegen aan de Adriatische kust met bijna 600.000 inwoners is dit na Napels de grootste stad van Zuid-Italië. In Bari is voldoende te zien en te beleven. Leuke restaurants, cafeetjes en een aantal interessante bezienswaardigheden zorgen ervoor dat je een leuk dagje (of meerdere) Bari voor de boeg hebt.

Bezienswaardigheden Bari
De kathedraal San Sabino, gebouwd in de 12e eeuw, rijst krachtig op. Het artistieke interieur is een veelbezochte hoogtepunt van de regio. Op de ruïnes van de residentie van de voormalige Byzantijnse gouverneur staat de Romaanse basiliek San Nicola imposant opgesteld. Mensen van over de hele wereld bezoeken hier de botten van Nicholas of Myra, de geboorteplaats van Sinterklaas. De basiliek wordt gedeeld door katholieke en orthodoxe gelovigen waar Sint Nicolaas voor allebei de geloven een bescherm heilige is. In Bari wordt 2 keer per jaar Sint-Nicolaas gevierd: op 6 december (katholieken), op 19 december (orthodoxen). Daarnaast komen 7 t/m 9 pelgrims uit de gehele wereld naar de basiliek de botten van Sint-Nicolaas te herdenken. Elk jaar in mei vieren de Baresen het Fiesta San Nicola. Gekleed in historische kostuums dragen ze het beeld van Sinterklaas naar de haven en omcirkelen daarmee de baai op een schip.

Op zoek naar een vakantiehuis, camping of een andere verblijf in of net buiten Bari? Bekijk hieronder de mogelijkheden.

[pt_view id=”c165bb3yfu”]

Omgeving Bari
Ten zuidoosten van Bari, in Alberobello, rijzen grappige “puntmutsen” op uit het landschap tussen de olijfgaarden en de wijngaarden. De ronde daken van de kleine boerderijen zijn gemaakt van diagonaal op elkaar gelegde stenen platen met sneeuwwitte, bolvormige daken.

Een enorm gebouw uit de tijd van de Staufer keizer Friedrich II. is het Castel del Monte in Andria. Gebouwd rond 1250, verbaast het kasteel vandaag de dag nog steeds met zijn achthoekige plattegrond en massieve torens.

[pt_view id=”c165bb3yfu”]