Puglia

Puglia oftewel Apulië is een van de meest interessante regio’s van Italië. Puglia heeft mooie streken zoals Salento, de Trulli vallei en Gargano. Bari is de hoofdstad van de regio. Samen met Lecce, deze gebieden, de cultuur en het heerlijke eten heeft dit ervoor gezorgd dat steeds meer mensen een vakantie Puglia ondernemen. Ontdek het zuiden van Italie! Ga op vakantie naar Puglia.

Vakantie Puglia

Puglia is o.a. bekend vanwege de olijfolie productie. De trulli in het centrale deel van de regio, de helderblauwe zee in Salento en het overdadig barokke Lecce in het zuiden maken van Puglia een veelzijdige vakantiebestemming. Wie naar de regio Puglia afreist, moet zeker even een kijkje nemen in Alberobello. Dit stadje ligt op ongeveer 50 kilometer van de universiteitsstad Bari en staat bekend om de vele trulli, de witte huisjes met puntige daken.

Vliegen naar Puglia

Puglia is het snelst met het vliegtuig te bereiken. Een alternatief is de trein of de auto maar dan ben je best wel lang onderweg. KLM en Transavia vliegen vanaf Amsterdam op Bari en Ryanair vanaf Maastricht.

Bezienswaardigheden Puglia

Puglia heeft mooie streken zoals Salento, de Trulli vallei en Gargano. Salento kenmerkt zich door kronkelige wegen, olijfbomen, fruitplantages en vele wijnranken. Hier wordt o.a. primitivo gemaakt de wijn van deze streek. De Trulli vallei kenmerkt zich door glooiende heuvels, witte dorpjes en rode aarde waar olijfbomen, wijnranken en cactussen groeien. Schitterend gebied. Gargano is een schiereiland aan de Adriatische Zee en heeft een lange kustlijn met ongerepte natuur. Naast de hoofdstad Bari, het authentieke Lecce en het wonder Alberobello maken deze drie gebieden Puglia tot een regio waar je ooit een keer in je leven moet zijn geweest.

Aan de Ionische Zee ligt het oude Griekse fundament van Taranto met zijn representatieve oude centrum. Een wandeling door de stad leidt over brede piazza’s en langs trotse adellijke paleizen naar de kathedraal van San Cataldo, waar schitterende marmeren mozaïeken en artistieke Byzantijnse fresco’s schitteren. Op het eiland Isola del Borgo Antico nodigt het 15e eeuwse Castello Aragonese u uit voor een bezoek. Ten noordwesten van Taranto trekt de gemeente Massafra met haar wereldberoemde residentiële grotten en grotkerken versierd met uitgebreide fresco’s de bezoekers aan. Lecce, het “Florence van het Zuiden” op het schiereiland Salento, schittert met prachtige gebouwen in Lecce-barokke stijl. Bezienswaardig zijn de statige Basiliek van Santa Croce, de charmante 12e eeuwse kerk van de Heiligen Niccolò en Cataldo, en het indrukwekkende Romeinse amfitheater.

Kustlijn Puglia
Ongeveer 800 kilometer kust met kristalhelder water en fijne zandstranden kenmerken Apulië. Pittoreske witte krijtrotsen liggen aan de azuurblauwe zee van de Adriatische Zee in het natuurpark van Gargano. Talrijke grotten en rotslabyrinten zijn een El Dorado voor kajakkers en duikers. Rond idyllische baaien liggen rotspartijen, bossen en dierenrijke moeraslanden. Ideaal voor een actieve vakantie en spannende excursies.

Bari
Bari is een heerlijke stad. De vele historische gebouwen en authentieke sfeer zorgen voor een mediteraan gevoel zoals het zou moeten. Warm, geurende zilte lucht en ontspannen.
Meer over Bari

Puglia heeft zoals je kunt lezen qua natuur en cultuur veel te bieden. Het is dan ook niet vreemd dat juist deze Italiaanse regio steeds meer bezoekers van buiten Italie trekt. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je misschien Puglia bezoeken? Bekijk dan de mogelijkheden voor vliegtickets, overnachtingen, een verblijf in een vakantiehuis, camping of een autovakantie.