Een fly en drive Amalfi Coast, regio Campanie, is een trip door een van de mooiste Italiaanse kuststreken. De streek Salerno is van ongekende schoonheid. Olijfbomen, citrusvruchten, wijnranken zijn overal goed zichtbaar in het glooiende landschap. De citroenplanten zorgen voor een mooi geel gekleurd pallet.

Fly en Drive Amalfi Coast

Een fly drive Amalfi kan niet zonder een bezoek aan de naamgever zelf. Het stadje Amalfi is een pittoresk kleurrijk stadje omringt door rotsen en kliffen. Met zandkleurige huizen en kristalhelder water, is Amalfi is een toonbeeld van Italiaanse schoonheid. De gehele Amalfikustlijn is onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En terecht want dit is een schilderachtig gebied. Tijdens deze fly drive ontdek je onder andere het prachtige schiereiland Sorrento, het authentieke dorp Positano en het mondaine eiland Capri. De kustlijn van Amalfi is het ontdekken waard. Nu voor een hele scherpe prijs. Ontdek het prachtige gebied nu zelf met deze 4-, 5-, 8- of 15-daagse ‘Fly & Drive

Check deze Fly Drive Amalfi

 

Bezienswaardigheden Amalfi Coast

 

Historische stadjes bezoeken
Ontdek de pittoreske stadjes Positano, Ravello, Scala en Amalfi.

Pompeii
Bezoek het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staande Pompeii. Fascinerend om te zien hoe een heel dorp werd bedolven onder de lava.

Sorrento
Sorrento is een prachtige bestemming aan de Golf van Napels en heerlijk om te bezoeken. Vele terrasjes en winkels geven een adembenemend uitzicht over de Golf.

Tuinen Villa Cimbrone
In de tuinen van Villa Cimbrone kun je heerlijk ontspannen wandelen en ondertussen uitkijken over een prachtig landschap met op de achtergrond de eindeloze zee.

La Trinita della Cava
is een Benedictijnse klooster waar monniken documenten bewaren die teruggaan naar de 8e eeuw. Prachtige plek om te bezoeken.

Kathedraal Amalfi
De Kathedraal van Amalfi stamt uit de 9e eeuw en toont een mix architectonische invloeden vanuit diverse eeuwen.

Duomo di Salerno
De Duomo di Salerno is gebouwd in 1050 en is een ware top attractie in Amalfi. Het gebouw is gewijd aan de apostel Mattheus, wiens tombe in de kathedraal aanwezig is.

Check deze Fly Drive Amalfi