Como meer

Het Lago di Como oftewel het Comomeer is een topbestemming voor een heerlijke vakantie. Helderblauw water, pittoreske dorpjes en indrukwekkende bergen rond het meer vormen het landschap. Hier komen naast toeristen de Italianen zelf voor een heerlijk weekendje aan het water en te genieten in een van de vele restaurantjes. Een bezoek aan het Como Meer op een camping, in een vakantiehuisje of hotel is onvergetelijk.

Vakantiehuizen Como Meer

vakantiehuizen italie

Campings Como Meer

Campings Italië

Autovakanties Como Meer

autovakantie Italië

De gouden driehoek van het Lago di Como. Het gebied rond het Comomeer heeft werkelijk alles: helderblauw water vol vis, kleurrijke dorpjes met leuke winkeltjes en imposante bergen die het gebied omhelzen. Het klimaat is er mild, de sfeer is rustig en genieten is verplicht, want dit is het paradijs op aarde.

Rond het Como Meer liggen dorpjes als Bellagio, Menaggio, Tremezzo en Varenna. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen om het Comomeer liggen schitterende plaatsjes, ook in het meer, op het eilandje Isola Comacina. Een andere plek die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie aan het Comomeer is Bellagio. Dit wordt ook wel de ‘Parel aan het Comomeer’ genoemd. Deze chique badplaats ligt op de plek waar de twee armen van het meer elkaar raken. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over het meer. In het dorp vind je eeuwenoude gebouwen, in zeer goede staat, steile smalle straatjes en schitterende trappen met daaraan winkeltjes en restaurantjes. De stad Como, zo’n dik half uur van Milano, is een prettige, welvarende stad met een autovrij centrum waar je aardig kunt winkelen. Met een tandradbaantje kun je naar de Monte Brunate, 682 m boven de stad. Hiervandaan kijk je op Como met zijn 14e eeuwse Duomo, het Lago en de Zwitserse Alpen.

vakantie como meer