Gardameer

Vakantie Gardameer

Het Gardameer! Het populairste meer van Italie om een vakantie aan te beleven. Het Gardameer ligt in maar liefst drie regio’s: in het zuidwesten ligt het in Lombardije, in het zuidoosten in Veneto en in het noorden in Trentino-Alto. Het is het grootste en drukst bezochte meer van Italia. Plaatsjes als Bardolino, Desenzano, Peschiera, Garda, Sirmione… wie kent het niet? De grote hoeveelheid campings, hotels en andere accommodaties bieden onderdak aan wie er een vakantie wil doorbrengen. Door de bescherming van de bergen in het noorden heerst hier een zeer mild klimaat. Dankzij de talrijke watersportfaciliteiten en het idyllische landschap met palmen, citroen- en sinaasappelbomen en oleanders is het Lago di Garda een populaire vakantiebestemming.

Naast informatie over het meer vind je een overschot aan vakantie aanbod op campings, vakantiehuizen en hotels. Bekijk hieronder de mogelijkheden voor het Gardameer.

Vakantiehuizen Gardameer

vakantiehuizen italie

Campings Gardameer

Campings Italië

Autovakanties Gardameer

autovakantie Italië

Omgeving Gardameer

Lago di Garda’, zo heet dit mooie meer op z’n Italiaans. Net als Rome en Venetië behoort dit bergmeer tot de grote toeristische trekpleisters van Italië. Een mooie natuur, die heerlijke Italiaanse zon en nog een beetje cultuur. Wat wil een mens nog meer? Een vooruitzicht op deze vakantie!

Het Gardameer is het grootste meer in het noorden van Italië. Deze ligging maakt het water en haar omgeving aantrekkelijk voor zowel vakantiegangers die graag per vliegtuig reizen als liefhebbers van autovakanties. Zwem in dit heerlijke meer of zon aan de randen hiervan. Wie niet nat wil worden, maar wel optimaal van het meer wil genieten kan ’s zomers een rondvaart op het meer maken.

Bij dit azuurblauwe meer liggen een aantal karakteristieke, oude stadjes. Desenzano bijvoorbeeld is een levendige stad ten zuidwesten van het meer. Je vindt er eeuwenoude ruïnes en een prachtige natuur.

Grootste meer van Italië

Het Lago di Garda is het grootste meer van heel Italië; het meet 370 km2. Het 65 meter sopra livello del mare, boven de zeespiegel liggende, meer is 52 km lang en 17 km breed. Diep is het ook: het diepste punt is maar liefst 365 meter! Van maart tot oktober brengen battelli, boten, traghetti, veerponten, en aliscafi, draagvleugelboten, je van de ene naar de andere plaats aan dit bergmeer.

gardameer