toscane-vakantie-culiniar

toscane-vakantie-culiniar
De heerlijke keuken samen met de mooie wijnen brengen je in Toscane naar een extase. Proef het authentieke Toscaanse leven via deze prachtige culinaire vakantie Toscane! Deze regio heeft werkelijk alles voor de fijnproever. Heerlijke wijnen en smaakvolle lokale gerechten. Proef alles wat Toscane te bieden heeft. Culinair een waar hoogtepunt.

Montalcino, Bolgheri en Montepulciano zijn prachtige middeleeuwse plaatsjes in Toscane. De liefhebber weet waarschijnlijk al genoeg: hier komen diverse topwijnen van Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano vandaan. Zowel Brunello als de zogenaamde ‘super-tuscans’ behoren tot de Italiaanse rode wijntop die kan wedijveren met de grote andere namen uit de wereldtop. Ook de kraamkamer van de prachtige blends, op Franse leest gebaseerde wijnen in het plaatsje Bolgheri (en Bibbona) aan de westkust in het Maremma gebied is een bezoek waard.

De Toscaanse keuken is bekend vanwege de “eenvoudige” maar ook zo heerlijke gerechten. Ook staan bonen veelvuldig op het menuu. De cucina povera biedt van alles en is altijd vers en komt uit de eigen regio. Enkele klassieke gerechten zijn pappa al pomodoro, ribollita en Bistecca alla Fiorentina. Andere lokale gerechten zijn de Toscaanse broden filone en panforte. (stevig brood
met een mix van amandelen, citroen, sinaasappelschil, hazelnoot.