De Marken oftewel Le Marche is Toscane maar dan zonder overdosis toeristen. Ideaal om per fly drive te ontdekken. Hier is alles puur en nog onontdekt. Een glooiend heuvellandschap vol middeleeuwse dorpjes, woeste bergen, schitterende zandstranden en imposante kliffen: dit is de Marken, een relatief onbekende Italiaanse regio. U geniet van de prachtige middeleeuwse steden, zoals de renaissancestad Urbino, de smalle steegjes van de muziekstad Pesaro en de 100 torens, Ascoli Piceno. Lees meer over deze fly drive De Marken

Check deze Fly Drive Le Marche

 • incl vlucht
 • sfeervolle agriturismo’s
 • 8 dg huurauto met verzekeringen
 • 4 nachten in Montecarotto
 • 3 nachten in Montefire dell‘Aso
 • 7x ontbijt en 1x diner
 • pastaworkshop
 • wijnproeverij
 • diverse culinaire proeverijen
 • renaissancestad Urbino
 • muziekstad Pesaro
 • kliffen van Conero
 • Sferisterio-arena in Macerata
 • entree en gids grotten Frasassi
 • middeleeuws Ascoli Piceno
 • informatiepakket en routekaart

Check deze Fly Drive Le Marche

 

dag 1: Vlucht naar Ancona, Bologna of Pescara
Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u door het glooiende landschap van de Marken naar Montecarotto, waar u overnacht. Na aankomst bij de agriturismo wordt u verwelkomd door de eigenaren. (reisafstand ca. 220 km vanaf Bologna, ca. 35 km vanaf Ancona, ca. 220 km vanaf Pescara.)

dag 2: Pergola en Arcevia
U rijdt naar Pergola, een middeleeuws stadje vol met kerken en historische gebouwen. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het museum van Pergola, waar de bekende vergulde bronzen beeldengroep staat. Deze beelden, twee vrouwen en twee ruiters en hun paarden, zijn in 1948 vlak buiten Pergola ontdekt. Het is nog steeds onbekend in welke tijd deze beelden zijn gemaakt. Of gaat u op zoek naar de beroemde dessertwijn, visciola? Deze bijzondere wijn wordt gemaakt van de most van de lokale rode wijn en in suiker vergiste kersen. Na uw bezoek aan Pergola kunt u een korte stop maken in het oude stadje Arcevia, dat aan de voet van de Apennijnen ligt. Een wandeling door de smalle straatjes van dit historische plaatsje is een aanrader. Arcevia wordt omgegeven door negen kastelen die op een prachtige locatie liggen: Avacelli, Castiglioni, Caudino, Palazzo, San Pietro, Loretello, Nidastore, Montale en Piticchio. Ontdekt u tijdens uw rit door het indrukwekkende landschap een aantal van deze kastelen? (reisafstand ca. 75 km)

dag 3: Grotten van Frasassi
Met uw huurauto rijdt u naar de grotten van Frasassi. Dit grottencomplex, een van de grootste grottenstelsels van Europa, is pas in 1948 ontdekt. Na jaren onderzoek door speleologen zijn de grotten in 1974 geopend voor het publiek. Met een gids kunt u een wandeling maken door het enorme ondergrondse doolhof vol indrukwekkende en verlichte stalagmieten en stalactieten. Na dit bezoek rijdt u naar het bijna volledig ommuurde middeleeuwse stadje Jesi. Onderweg passeert u oude boerderijen die omgeven worden door moerbeibomen, ooit de belangrijkste voedselbron voor de zijderupsen die hier werden gekweekt. Nu wordt er geen zijde meer geproduceerd. De stad is tegenwoordig een belangrijke producent van olijfmachines. U kunt zelf op ontdekking gaan in de smalle straatjes van de geboorteplaats van Frederik II. Deze machtige keizer stond dertig jaar lang aan het hoofd van het Heilige Roomse Rijk. Net buiten de stadsmuren vindt een groot standbeeld van hem. Na terugkomst in uw agriturismo volgt u een pastaworkshop. Elke Italiaanse regio heeft haar eigen pastasaus. Tijdens de workshop leert u hoe de saus van deze streek wordt bereid. Natuurlijk kunt u uw eigen pasta ook proeven! (reisafstand ca. 80 km)

dag 4: Muziekstad Pesaro en kunststad Urbino
U rijdt u naar het pittoreske plaatsje Pesaro, de geboorteplaats van de beroemde componist Rossini. Rossini componeerde beroemde opera’s, zoals La Gaza Ladra en Guilliame Tell. Elk jaar in augustus vindt in Pesaro het Rossini-operafestival plaats. In het oude centrum kunt u ontspannen wandelen langs gezellige winkeltjes en oude pleinen met sfeervolle barretjes. Bewonder zeker het mooie mozaïek uit de 5e eeuw in de dom en het hertogelijke paleis op het Piazza del Popolo. In Pesaro heeft u een proeverij in de oude osteria in het centrum. Een osteria is een restaurant waarin authentieke Italiaanse hapjes worden geserveerd. Hierna rijdt u naar Urbino. U kunt een omweg nemen en over de Strada Panoramica rijden. Deze kronkelende weg met spectaculaire uitzichten over zee voert u langs de kust en een aantal prachtige baaien. Bij de badplaats Gabicce Mare vervolgt u uw weg en rijdt u naar de levendige studentenstad Urbino. Dit is de stad van Rafaël en de hoofdstad van het hertogdom Montefeltro. Liefhebbers van kunst kunnen hier hun hart ophalen! Bezoek zeker het 15e-eeuwse Palazzo Ducale. Hier zijn meesterwerken van Piero della Francesca, Titiaan en Rafaël te bewonderen. Vanuit de tuinen van het Fortezza Albornoz heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Na dit indrukwekkende bezoek rijdt u terug naar uw agriturismo. (reisafstand ca. 175 km)

dag 5: Macerata en de kliffen van Conero
U rijdt door het binnenland naar Macerata, een stad die beroemd is om de Sferisterio. Deze arena uit de 19e eeuw was ooit een stadion voor het beroemde balspel ‘pallone col bracciale’, een soort kaatsen. Tegenwoordig worden hier, vanwege de geweldige akoestiek, opera’s en andere voorstellingen opgevoerd. Een bezoek aan dit neoklassieke gebouw is een absolute aanrader! Behalve de arena heeft Macerata nog meer moois, zoals de kleinste bedevaartkerk ter wereld, de Madonna della Misericordia. Of ontdekt u de Italiaanse kunstcollectie van het Palazzo Ricci? In Macerata heeft u een proeverij van de lokale specialiteit ‘vincisgrassi’. Deze overheerlijke Italiaanse lasagne met kippenlevertjes is een lokale ‘must’! Na de lunch rijdt u terug naar de kust. Hier kunt u een bezoek brengen aan het nationale park Conero. Het uitzicht over deze kust met witte kiezel- en zandstranden en het kristalheldere water van de Adriatische Zee is adembenemend! Breng zeker ook een bezoek aan het historische dorp Sirolo, dat nog volledig is ommuurd. Of gaat u op zoek naar het fort van Napoleon in Portonovo? Wilt u de omgeving op een actieve manier verkennen? Ontdek dan het nationale park Conero vanaf de wandelpaden. Of stap op een mountainbike! Aan het einde van de dag rijdt u naar de volgende agriturismo in Montefiore dell’Aso. (reisafstand ca. 200 km)

dag 6: Middeleeuws Ascoli Piceno en een wijnproeverij
Na een rit langs de wijngaarden en olijfboomgaarden van het binnenland komt u aan in het charmante middeleeuwse stadje Ascoli Piceno. Deze stad wordt ook wel ‘de stad van de 100 torens’ genoemd, vanwege de vele torens die de skyline sieren. Dit is een van de mooiste steden van de Marken! U kunt een wandeling maken door smalle steegjes, over prachtige pleinen en langs monumentale bouwwerken. Op een terras kunt u tussen de ‘locals’ genieten van het Italiaanse zonnetje. Verlaat de stad niet zonder een Italiaanse espresso op het Piazza del Popolo gedronken te hebben! Ook in Ascoli Piceno heeft u een proeverij. Hier proeft u ‘olive all’ascolana’, gepaneerde en gefrituurde olijven gevuld met vlees en kaas. Erg bijzonder! U sluit deze dag af met een bezoek aan een wijnkelder, waar u meer leert over de piceno-wijnen. Uiteraard kunt u ook proeven! Via de wuivende palmen en kleurrijke oleanders van de kustplaats Grottammare en de vergezichten van het stadje Moresco keert u terug naar uw agriturismo. (reisafstand ca. 150 km)

dag 7: Fermo en het strand
In uw huurauto rijdt u naar het stadje Fermo, dat op een heuveltop ligt. Fermo heeft een autovrij centrum. Terwijl u door deze eeuwenoude stad loopt, geniet u van haar charme. Aan het Piazzo de Popolo liggen prachtige historische gebouwen, zoals het indrukwekkende Teatro dell’Aquila en het Palazzo dei Priori. Vergeet niet de indrukwekkende ondergrondse gewelven te bezoeken: de Cisterne Romane. De Romeinen bouwden aquaducten om de stad van water te voorzien. Dit water werd opgeslagen in grote cisternen, waterputten. Die werden op het hoogste punt gebouwd, zodat het water door de zwaartekracht de waterleidingen in liep. Na uw bezoek aan Fermo kunt u ontspannen op een van de stranden van de ‘Riviera delle Palme’. (reisafstand ca. 60 km)

dag 8: Terug naar huis
Als uw vluchtschema dat toelaat, kunt u ’s ochtends nog een laatste autorit te maken. Of ontspant u aan één van de prachtige zandstranden? U neemt afscheid van deze bijzondere streek en vliegt terug naar Nederland. (reisafstand ca. 35 km Ancona, ca. 220 km Bologna en ca. 220 km Pescara)
(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Check deze Fly Drive Le Marche